Komisija odbila predloženi cjenovnik, prevoznici tvrde da će najveću štetu imati putnici

Sara Bojanić
Foto: GS

BANjALUKA - Komisija je odbila cjenovnik o poskupljenju gradskog prevoza, koji je na trinaestom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka, predložio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić kazao je za "Glas Srpske" da je ovakva odluka nepravedna prema preduzećima koja obavljaju ovu vrstu komunalne djelatnosti, ali i prema građanima prema kojima će biti počinjena najveća šteta.

- Nismo počeli prodaju mjesečnih karata i nemamo obavezu da vozimo s obzirom na to da je prekršen Zakon o komunalnim djelatnostima, jer smo dovedeni u situaciju da radimo sa ogromnim gubicima, a prekršen je i ugovor koji je grad potpisao sa komunalnim preduzećima - kazao je Mijić.

On je istakao da prevoznici mogu nakon prvog maja prekinuti rad, jer nisu počeli prodaju mjesečnih karata.

- Možemo se odlučiti i na varijantu da prevoz bude omogućen samo uz prodaju pojedinačnih karta, a prevoz bi u tom slučaju za građane bio nekoliko puta skuplji nego što je to bilo predloženo ovim cjenovnikom - istakao je Mijić.

Dodao je da će, ako preduzeća nastave prodaju mjesečnih karata po starim cijena, neko morati da nadomjesti novčanu razliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana