Kolegijum Skupštine grada: Plate kamen spoticanja

J. Sa.
Kolegijum Skupštine grada: Plate kamen spoticanja

BANjALUKA - Još jedna burna i mukotrpna sjednica Kolegijuma Skupštine grada održana je juče, a dnevni red nije bio standardan za ovakvu vrstu zasijedanja, tačnije, Kolegijum se nije bavio onim što mu je osnovna obaveza.

Rekao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević i naglasio da Kolegijum nije zakazao termin redovne sjednice, niti je na razmatranje stavio 59 tačaka.

- Raspravljalo se o zapisniku, koji ima za cilj da se za 403 zaposlena u Gradskoj upravi ospori uvećanje plate po osnovi složenosti posla, iako su za njih 350 dodatak uvele prethodne gradske administracije - poručio je on.

Prema njegovim riječima, spremni su da dostave sve zapisnike, ali je i pozvao rukovodstvo Skupštine da što prije zakaže sjednicu Kolegijuma na kojoj će se utvrditi termin redovne sjednice.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da će nakon što dobiju potvrdu od koalicije zakazati i termin sjednice. On je najavio da bi sjednica Kolegijuma mogla biti održana već naredne sedmice. Ninković je početkom juna Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci predao krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog sumnje da je svojim saradnicima nezakonito isplaćivao veći iznos plata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana