Knjiga "Svetislav Tisa Milosavljević, od Niša do Banjaluke, od vojnika do državnika" promovisana u Banskom dvoru

Jelena Stojišić
Knjiga "Svetislav Tisa Milosavljević, od Niša do Banjaluke, od vojnika do državnika" promovisana u Banskom dvoru

BANjALUKA - Knjiga "Svetislav Tisa Milosavljević, od Niša do Banjaluke, od vojnika do državnika" autora Milutina Miltojevića, istoričara iz Niša, promovisana je večeras u Vijećnici Banskog dvora u okviru programa pripremljenog povodom obilježavanja Dana Banskog dvora.

Autor knjige Milutin Miltojević rekao je da iako je Svetislav Tisa Milosavljević rođeni Nišlija kultura sjećanja na njega u Nišu je skroz izblijedila.

- Osnovna ideja knjige je bila da se njegov život rasvjetli od rođenja i porijekla njegove porodice preko školovanja, vojne karijere, perioda kada je bio ministar i na kraju vrbaski ban - rekao je Miltojević.

Istakao je da je se trudio da svaki segment života Tise Milosavljevića ravnomjerno obradi što je bilo mnogo teško jer je za period ministrovanja i banivanja mnogo više pisano o njemu.

- Tu sam nalazio najveće izazove i po meni je to najveći kvalitet knjige, jer sam pisao o nekim stvarima o kojima do sada nije pisano i stvari koje do sada nisu bile u javnosti - kazao je Miltojević.

Dodao je da je paralelno sa knjigom njegov kolega iz Niša snimao film.

Recenzenti knjige profesor doktor Nebojša Ranđelović, magistar Zoran Pejašinović i Nadežda Lazarević Kovačević naglasili su da je Milutin Miltojević napisao sjajnu knjigu i istakli koliko je veliki značaj imao Svetislav Tisa Milosavljević.

Na promociji knjige je prisustvovala i delegacija Studentskog kulturnog centra iz Niša na čelu sa direktorom Predragom Jelenkovićem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana