Ključevi grada u rukama mališana

Sanja Amidžić
Ključevi grada u rukama mališana

Banjaluka - Povodom Nedjelje djeteta gradonačelnik Slobodan Gavranović uručio je u petak ključeve grada mališanu Dimitriju Gašiću, koji će narednih sedam dana sa svojim drugarima simbolično upravljati najvećim gradom Srpske.

Tim povodom gradonačelnik je rekao da briga za djecu mora biti stalno iskazana i da svi oni koji donose odluke to moraju činiti u najboljem interesu za najmlađe.

- Grad kroz realizaciju brojnih projekata nastoji da poboljša uslove života najmlađih sugrađana izgradnjom novih i unapređenjem postojećih sadržaja namijenjenih djeci - kazao je Gavranović. Najavio je da će iduće sedmice u naselju Starčevica biti otvoren novi vrtić i predat na korišćenje Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

- Uskoro počinje i izgradnja dječijeg igrališta u naselju Lauš - rekao je Gavranović. Dodao je da su mališani, u okviru Nedjelje djeteta, Gradskoj upravi predali Deklaraciju o pravima djeteta koja će stajati na ulazu u salu Skupštine grada.

Prilikom preuzimanja ključeva grada sedmogodišnji Dimitrije Gašić, učenik OŠ "Branko Radičević", obećao je gradonačelniku da će u idućih sedam dana dobro upravljati gradom.

- Sva djeca ovog grada u idućih nekoliko dana imaće veća prava, više vrtića, igrališta i drugih sadržaja za djecu - rekao je Gašić. On je dodao da sva djeca treba da poštuju svoje roditelje, starije osobe, ali i da dobro uče u školi.

Lana Stanković, učenica OŠ "Ivan Goran Kovačić", rekla je da zna svoja prava i da se ona dovoljno poštuju u našem društvu.

- Pored svih sadržaja za djecu kojih ima u gradu, voljela bih da ima više igrališta, bazena, škola i vrtića - rekla je Stankovićeva. Njena prijateljica Žana Vuković kazala je da djeca imaju mnogo prava i da ih stariji poštuju.

 

Šeširijada

Učenici OŠ "Ivo Andrić" organizovali su povodom Nedjelje djeteta kreativnu radionicu "Šeširijada", u kojoj su pravili šešire koji će narednih dana krasiti izložbeni prostor ove škole. Učenica drugog razreda Atina Ostojić rekla je da je uživala u šeširijadi.

- Baka mi je pomogla da napravim moj šareni šešir od panoa i pribora iz cvjećare. Pravile smo ga cijeli dan -  rekla je Ostojićeva.

"Zotović"

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović i generalni sekretar Auto-moto saveza Srpske Ranko Babić u petak su u okviru Nedjelje djeteta posjetili Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Tom prilikom mališanima koji borave na rehabilitaciji u tom zavodu uručili su prigodne poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana