Ključa banjalučka politička scena: "Pljušte" optužbe između Šukalo i Amidžića

GS
Ključa banjalučka politička scena: "Pljušte" optužbe između Šukalo i Amidžića

Srđan Amidžić, ministar finansija u Savjetu ministara BiH i generalni sekretar SNSD-a, „pecnuo“ je prilikom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji savjetnicu gradonačelnika Banjaluke Miladu Šukalo, poručivši da u svom rodnom gradu, Konjicu, nije uspjela osvojiti mandat na izborima.

- Ona je 2004. godine bila na izbornoj listi u Konjicu, tada Buturović, te nije  prošla u svom rodnom gradu. Bila je na listi Harisa Silajdžića (Stranka za BiH) koji je rekao da se treba ukinuti Republika Srpska. Taj propust sada traje u Banjaluci. Ona kaže 'sugradžani', ja mislim da imaju ljudi koji žive u Banjaluci, da nema 'sugradžana'. Imam li ja pravo da to mene vrijeđa. Imaju li borci pravo da ih to vrijeđa? Mi pričamo o ženi koja hoda bosa u svom kabinetu. Žena se izuje i hoda po Gradskoj upravi bosa. Gradska uprava nije crkva, ali nije sigurno ni džamija. Ban Milosavljević nije hodao bos u Banjaluci. I vi pričate o spomeniku palim borcima, a drugi čovjek grada Banjaluke radi to. To je vrijeđanje svakog borca koji živi u Republici Srpskoj - rekao je Amidžić.

Očekivano, nije se dugo čekalo na odgovor. Šukalova je poručila kako nije “salonski političar u lakovanim cipelama” te da, za razliku od Amidžića, nosi obuću prilagođenu terenskom radu jer, kako kaže, najmanje vremena provodi u kabinetu.

– Za razliku od ministra koji je svojim djelovanjem u lakovanim cipelama, izbjegavajući i kabinet i teren, obezbjedio, kako mnogi navode, novac za gradnju privatnih zgrada u kojima kvdrati za stanovanje dostižu vrtoglave cijene, ja sam osoba koja radi na terenu i u stalnom kontaktu sa građanima Banjaluke. Nosim obuću koja je prilagođena terenskim uslovima, jer moja odgovornost i ljubav prema poslu to zahtjeva, a ne boravak u kancelariji – izjavila je Šukalo te dodala da navode o crkvama i džamijama ne želi komentarisati, jer „takve izjave ministra smatra neprimjerenim i primitivnim“

Poručila je i kako nema namjeru skrivati svoju vjersku i nacionalnu pripadnost i da vjeruje u slobodnu Banjaluku, grad u kojem ima mjesta za sve ljude dobrih namjera, bez obzira na vjeru i naciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana