Klizište prijeti putu u Priječanima

Sanja Amidžić
Klizište prijeti putu u Priječanima

Banjaluka - Klizište u Hilandarskoj ulici u naselju Priječani, koje je tokom ove godine sanirano nekoliko puta, ponovo se aktiviralo.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Nebojša Tojagić rekao je da je postojeći nasip utonuo oko 30 centimetara u odnosu na nivo puta.

- Pitanje je šta se dešava ispod samog sloja asfalta i da li će komad puta otići zajedno sa nasipom u Vrbas - kazao je Tojagić. Dodao je da je klizište sanirano već tri puta, ali da nasip svaki put sklizne u rijeku.

- Tom dionicom svakodnevno saobraćaja autobus, a put je toliko uzak da je pitanje, ako dođe do daljeg klizanja, do kada će autobus moći ići tim putem - rekao je Tojagić.

Kako kaže, raspolaže informacijom da preduzeće "Autoprevoz", čiji autobusi saobraćaju na pomenutoj relaciji, prati situaciju sa klizištem i da će, ako procijeni da su putnici i njihova vozila ugroženi te da ne mogu više saobraćati tom dionicom, obustaviti liniju.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da klizište na putu u Priječanima nije moguće trajno sanirati dok ne bude urađena kompletna projektna dokumentacija.

- Na toj dionici i dalje dolazi do erozije tla i pratimo šta se tamo dešava - kazao je Novaković. Dodao je da su preduzeli sve što je potrebno te da za sada ne postoji opasnost.

- Taj dio puta i dalje ćemo dosipati kako bi put bio prohodan dok ne bude urađena projektna dokumentacija i klizište trajno sanirano - objasnio je Novaković.

Prema njegovim riječima, na tom području postoje problemi i sa manjim mostićem koji je bio napukao u vrijeme poplava, ali on je saniran. Klizište u toj ulici posljednji put je sanirano prije dva mjeseca.

Izgradnja

Dio puta od Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" prema naselju Priječani u dužini od 400 metara trebalo bi da bude izgrađen iduće godine.

- Put je trebalo da bude izgrađen ove godine, ali do toga nije došlo, tako da je gradnja prebačena za iduću godinu - rekao je Nebojša Tojagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana