Kavić: Pet kilometara od centra grada bez kanalizacije

Srna
Foto: Printskrin

BANjALUKA- Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Dragan Kavić rekao je Srni da se mještani ovog naselja, koje se nalazi svega pet kilometara od centra grada, svakodnevno suočavaju sa mnogobrojnim problemima zbog nepostojanja adekvatnog kanalizacionog sistema i otpadnih voda koje se slijevaju niz ulice i ugrožavaju lokalna domaćinstva.

Kavić je naglasio da je naselje Debeljaci ogromno i da je velika potrošnja, kao i da slivovi voda sa okolnih brda pune kanale uz ulice i uzrokuju nesnošljiv miris.

"Kanalizacije ima do kraja ulice Tešana Podrugovića, ali je i to upitno kako funkcioniše. Kada prođete ulicama, osjeti se neugodan miris. Ne znam kako ljudi uopšte žive ovdje", rekao je Kavić.

On je istakao da je Savjet mjesne zajednice Debeljaci uputio dopis prema Gradskoj upravi da prioritet bude izgradnja kanalizacije u dužini od 300 metara od Ulice Tešana Podrugovića do osnovne škole.

Kavić je dodao da je gradska inspekcija izlazila na teren, ali da nisu mogli mnogo uraditi jer zbog nepostojanja kanalizacionih cijevi i odvoda, otpadne vode nemaju gdje otići.

Prema njegovim riječima, kada je kišna sezona, voda se slijeva u jedan mali potok, koji ide direktno u rijeku Vrbanju.

"Pored tog potoka ima nekoliko kuća i ne mogu ni zamisliti kako je tim domaćinstvima tamo. To je katastrofa, a da ne govorim za Debeljake u Polju i ostalim dijelovima, gdje nikako nema kanalizacije i gdje se nalazi kancelarija Mjesne zajednice i Kulturno-umjetničko društvo. Tu svaki dan ima puno djece, a miris je nepodnošljiv", upozorio je Kavić.

On je dodao da se mještani banjalučkog naselja Debeljaci, osim problema sa kanalizacijom, suočavaju i sa uništem šahtovima u ulicama Arčibalda Rajsa i Braće Kavića, jer su popucali i preko njih prolaze kamioni koji dovoze materijal za izgradnju nove dionice puta između naselja Vrbanja i Debeljaci.

"Mi smo već slali apel i preduzeću `Vodovod`. Radovi na novom putu traju već neko vrijeme i nikako da se završe, što domaćinstvima nimalo ne olakšava tešku postojeću situaciju", rekao je Kavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana