Katolički školski sentar: Obilježen Međunarodni dan sporta

G.S.
Katolički školski sentar: Obilježen Međunarodni dan sporta

BANjALUKA – Učenici prvih razreda sportske sekcije Katoličkog školskog centra zajedno su sa profesoricom fizičkog odgoja obilježili Međunarodni dan sporta.

U holu škole osmislili su sportski kutak gdje su dali prikaz školskih sportkih rekvizita koji se koriste prilikom izvođenja vježbe, a u sali su ugostili djecu starije vrtićke grupe iz banjalučkih vrtića Zvjezdica i Sveta Ana. Jednosatno druženje kako su ga učenici nazvali „Lopta za sve" obilovalo je dječijom grajom, smijehom i igrom. U trenucima predaha djeca su imala priliku da gledaju tematski crtani film o vježbama i igrama loptom.

"Opredijelili smo se za koncept igara sa loptom iz razloga što je lopta prva igračka koju djeca vole od ranog djetinjstva, sva je djeca mogu posjedovati i dostupna im je iako se njome ne igraju u onoj mjeri koliko je potrebno da bi iskoristili sve njene potencijale kao sportskog rekvizita.  Povoljna je za cjeloviti jer pokreće senzorna i motorna iskustva, razvija koordinaciju različitih sposobnosti djece, podstiče dječije stvaralaštvo i komunikaciju, a uvijek izazove i dobar osjećaj zajedništva, povezivanja sa drugima i drugarstva što je izdvaja i kao povoljno sredstvo za socio – emocionalni razvoj djece. razvoj djece." – izjavila je Jelena Popović prof. Tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Međunarodni dan sporta, obilježava se svake posljednje srijede u mjesecu maju kao velika svjetska sportska manifestacija. Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom građani širom svijeta pokazuju svoj pozitivni stav prema fizičkom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.

Tog se dana pozivaju građani svih dobnih uzrasta na dobrovoljno sudjelovanje u nekoj fizičkoj aktivnosti, na vježbanje, igranje, sportsko takmičenje, sportski trening ili nastavu fizičkog odgoja, s minimalnim trajanjem od 15 minuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana