Kandidati SNSD-a za Banjaluku od bivših ministara do slikara

Vesna Popović
Kandidati SNSD-a za Banjaluku od bivših ministara do slikara

Banjaluka - Saveza nezavisnih socijaldemokrata utvrdio je listu od 35 kandidata za Skupštinu grada, među kojima su istaknuti ljekari, privrednici, slikari i jedan bivši ministar u Vladi RS. Nosilac liste je narodni poslanik Srđan Amidžić.

Kandidati SNSD-a za Banjaluku od bivših ministara do slikara

- SNSD kao i uvijek očekuje i ide na izbornu pobjedu i nadamo se da će naša lista osvojiti povjerenje građana kao i  prethodnih godina. Jedina odstupanja na listi koja se mogu eventualno desiti jesu promjene rednih brojeva kandidata ili da neko od predloženih odustane jer ne želi da se odrekne posla kojim bi došao u sukob interesa. Tako da se može reći da je lista naših kandidata kompletirana - rekao je Amidžić.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika je Igor Radojičić. Od aktuelnih odbornika u Skupštini grada za još jedan mandat boriće se Nenad Grbić, Draško Ilić, Nenad Talić, Marinko Umićević, Draško Kremenović i Goran Bursać.

Od imena poznatih široj javnosti na listi se nalaze i direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS Ljiljana Petrović-Zečić, dugogodišnji direktor Javne ustanove Sportski centar "Borik" Manojla Zrnić, te bivši ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović. Na listi je i aktuelni potpredsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Stanislav Palija, inače ljekar u Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović". Kandidat za skupštinsku klupu je i njegova radna koleginica dr Snežana Kutlešić-Stević, koja rukovodi radom jedine hiperbarične komore u RS. Među kandidatima je i predsjednik Društva specijalista doktora stomatologije Bojan Glamočanin.

Na listi je i predsjednik Gradske organizacije Aktiva žena SNSD-a Gordana Lihović, te predsjednik mladih ove stranke Aleksandar Buzaković. 

Među odbornike bi mogli i aktuelni predsjednici savjeta mjesnih zajednica Miladin Maličević iz Česme i Drago Dragić iz Borika dva.

U gradskoj Skupštini bi svoje mjesto mogli da dobiju između ostalih: akademski slikar Maja Dodig, zatim Dalibor Ćup, Zoran Popović, Nataša Marić-Udovčić, Nevena Todorović, Milkica Nikić, Lazo Šešić, Dragomir Batar, Nada Jovanić, Vinka Vučenović, Katarina Jovanović, Dragana Ristić, Aleksandra Rogić i drugi.

Izostali sa spiska

Od aktuelnih odbornika na listi SNSD-a za predstojeće lokalne izbore nema Duška Račića, Dušana Čajića, Draženka Ninića, Zdravka Josipovića, Darka Sabljića i Milana Granule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana