Kancelarija za građane: Preko 10.000 zahtjeva u toku 2021. godine

GS
Kancelarija za građane: Preko 10.000 zahtjeva u toku 2021. godine

U toku protekle godine, više od 6.500 zahtjeva za rješavanje određenih problema građana pristiglo je putem Kancelarije za građane.

Kada se sumira čitava protekla godina, Odsjek za saradnju sa građanima – Kancelarija za građane, zaprimila je 2.780 ličnih obraćanja građana i 3.637 telefonskih poziva.

Ovom broju svakako treba dodati i telefonske pozive i poruke koje su upućeni direktno prema Kabinetu gradonačelnika – napominju iz Kancelarije za građane, te zahtjeva koji su pristigli putem aplikacije „Građanska patrola".

- Pored navedenog, zavedeno je preko 1.900 predmeta po različitim zahtjevima građana, od kojih se najveći broj odnosi na potrebu rješavanja infrastrukturnih problema u gradu Banjoj Luci, a isti su proslijeđeni nadležnim organizacionim jedinicama – rečeno je iz resornog odsjeka.

-Sugestije, prijedlozi i prijave proslijeđene su nadležnim organizacionim jedinicama Gradske uprave. Pristigle primjedbe na rad organizacionih jedinica Gradske uprave su ispitane, te su podnosioci obaviješteni o istom – napominju iz ovog odsjeka.

Dodaju kako su građani su bili aktivni tokom čitave 2021. godine i prijavljivali određene komunalne probleme putem aplikacije „Građanska patrola", gdje je zaprimljeno preko 3.970 prijava .

Kada se svim ovim brojkama  dodaju i svi oni zahtjevi koji su upućeni direktno prema Kabinetu gradonačelnika, što telefonskim, što putem elektronske pošte, zbiran broj iznosio je preko 10.000 različitih zahtjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana