Humanitarna pomoć iz Banjaluke stigla u Jablanicu

GS
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA- Kamion sa humanitarnom pomoći iz Banjaluke za ugroženo stanovništvo pogođeno nedavnim poplavama u Federaciji BiH stigao je danas po podne u Jablanicu, a potom će otići i u Konjic, rečeno je Srni u Gradskoj upravi Banjaluka.

Humanitarnu akciju prikupljanja pomoći pokrenuo je grad Banjaluka u saradnji sa gradskim Crveni krstom, Vatrogasno-spasilačkom brigadom i mnogim humanim ljudima.

Savjetnik gradonačelnika Milada Šukalo zahvalila je svima koji su bili dio akcije "Banjaluka je prijatelj" koja je trajala prethodnih sedam dana.

Šukalo je rekla da će dodatno grad Banjaluka donirati 100.000 KM za ugrožena područja.

"Ova donacija je posebna jer se u njoj nalaze higijenski paketi koje su spremale žene i djevojčice iz našeg grada za žene i djevojčice u poplavama pogođenim područjima, sa simboličnim porukama, želeći na taj način da pošalju poruku podrške, ljubavi i snage koje žene međusobno dijele", rekla je Šukalo.

Ona je naglasila da će ova akcija biti nastavljena doniranjem novčanih sredstava putem uplate na žiro račun Društva Crvenog krsta/križa BiH, gdje će sve donacije sa naznakom da su iz Banjaluke biti namijenjene jednoj porodici da ponovo stvori svoj dom.

"Banjaluka je nakon razornih poplava prije 10 godina, izazova sa pandemijom virusa korona i uspostavljanjem vakcinalnog punkta, te podrške Turskoj i Siriji koje su prošle godine pogođene katastrofalnim zemljotresima, još jednom pokazala da je grad humanosti i humanih ljudi", zaključila je Šukalo.

Zainteresovani i dalje mogu da pomognu tako što će pozvati humanitarni broj Društva Crvenog krsta/križa BiH 17023, prilikom čega doniraju dvije KM ili uplatom sredstava na žiro račun: 1340011130004680. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana