Kako ostvariti pravo na besplatan parking u Banjaluci

GS
Kako ostvariti pravo na besplatan parking u Banjaluci

BANjALUKA - Banjalučani, koji su dobrovoljno dali krv preko 15 odnosno 25 puta mogu da podnesu zahtjev za izdavanje besplatne godišnje parking karte.

Banjalučanke koje su krv dale preko 15 puta i sugrađani koji su ovu dragocjenu tečnost donirali preko 25 puta – svoj zahtjev mogu da podnesu Odsjeku za kontrolu parkinga.

Prijem zahtjeva je svakim radnim danom u periodu od 08.00 do 15.30 časova u prostorijama ovog odsjeka, na lokaciji u zgradi bivšeg Vojnog odsjeka u Ulici kralja Alfonsa XIII (drugi sprat).

Ova nova mjera podrške uvedena je početkom ove godine na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića i do sada je nekoliko stotina dobrovoljnih davaoca krvi dobilo besplatne godišnje karte.

Prema Pravilniku, pravo na besplatnu godišnju parking – kartu za prvu i drugu zonu imaju dobrovoljni davaoci krvi:

– muškarci sa 25 i više davanja koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta na teritoriji grada Banjaluke.

– žene sa 15 i više davanja koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta na teritoriji grada Banjaluke.

Za izdavanje besplatne parking – karte za dobrovoljne davaoce krvi potrebno je priložiti:

– knjižicu dobrovoljnog davaoca krvi ili drugu potvrdu od nadležne ustanove u kojoj je naveden potreban broj davanja krvi,

– saobraćajnu dozvolu onog na koga će glasiti parking karta (ukoliko dobrovoljni davalac krvi koji ispunjava uslove ne posjeduje automobil može da ostvari pravo na jednu parking – kartu za vozilo koje nije u njegovom vlasništvu).
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana