Kafići i restorani otvoreni sat duže

V. P.
Kafići i restorani otvoreni sat duže

Banjaluka - Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada mogu raditi jedan sat duže u odnosu na trenutno radno vrijeme od 15. decembra ove do 15. januara 2017. godine.

Potvrdili su to u Gradskoj upravi i dodali da je gradonačelnik Igor Radojičić donio zaključak o produženju radnog vremena, uz napomenu da svi ugostiteljski objekti mogu raditi u neograničeno 1, 2, 7. i 14. januara 2017. godine.

- Restorani i kafići radnim danima moći će raditi od sedam do jedan čas poslije ponoći, a vikendom jedan sat duže. Ugostiteljski objekti sa znakom kvaliteta "zlatna kašika" radnim danima moći će da rade od sedam do dva časa poslije ponoći, a vikendom jedan sat duže - rekli su u Gradskoj upravi.

Objasnili su da će noćni klubovi radnim danima moći da rade od 19 do četiri časa, vikendom jedan sat duže, a  svadbeni saloni od sedam do četiri časa poslije ponoći.

- Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima radiće od sedam do 23 časa, radnim danima i vikendom - rekli su u Gradskoj upravi i dodali da će na Dan Republike, 9. januara, od osam do 13 časova moći da rade mesnice, prodavnice mješovite robe i cvjećare.

V.d. načelnika Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović  rekao je da će najavljene izmjene odluke o određivanju radnog vremena, koje bi ugostiteljskim objektima dozvolile da duže rade, trebalo da budu gotove poslije Nove godine.

- Izmjene moramo uklopiti sa važećim zakonima i taj posao uskoro nećemo moći završiti - naveo je Komljenović. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana