Još jedno skupštinsko zasjedanje bez efekta

Miloš Vasiljević
Još jedno skupštinsko zasjedanje bez efekta

BANjALUKA - Dugo se čekala redovna sjednica Skupštine grada, gotovo tri mjeseca, ali i ovaj pokušaj za diskusiju bio je bezuspješan, a osim što odbornici nisu našli kompromis u vezi sa najvažnijim temama, najviše su pričali o pauzama koje su bile višečasovne.

Prvobitno, na dnevnom redu trebalo je da se nađu 34 tačke, a neke važne kao što je besplatan i povoljniji javni prevoz, subvencije i evropska kuća nisu dobile zeleno svjetlo skupštinske većine, kao ni tačka koja se tiče rješenja snabdijevanja vodom na platou Manjače.

U ovakav epilog nije vjerovao gradonačelnik Draško Stanivuković te, kako kaže, nije mogao vjerovati da će odbiti besplatan i povoljniji javni prevoz.

- Odbijaju odluke koje su korisne za naše građane. Želim da poručim penzionerima koji imaju besplatan prevoz i onima koji bi našom mjerom ubuduće trebalo da dobiju besplatan prevoz, da je SNSD rekao da neće dobiti tu povlasticu - kazao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, oni neće ni da pojedinačna karta u javnom prevozu bude povoljnija za 0,80 KM, kao ni da mjesečne karte budu jeftinije za 25 odsto.

- Ove naše mjere koje smo predložili, a koje su oni odbili znače da bi šest miliona KM ostalo u džepovima naših građana - kazao je Stanivuković, ističući da su ovim odbili najveću reformu javnog prevoza u gradu, koja građanima donosi direktnu korist.

Kako je naglasio već je održao više sastanaka da se sagledaju naredni koraci u vezi sa ovom situacijom.

- Preostaje mi samo da pozovem građane ispred zgrade SNSD-a da iskažemo nezadovoljstvo zbog skidanja ovih odluka o mjerama podrške i da vidimo da li je narod za ove politike podrške koje smo mi predložili - rekao je Stanivuković.

S druge strane, šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je za “Glas Srpske” da se gradski prevoz može nesmetano odvijati i bez subvencija.

- SNSD je uvijek imao zdrav razum, da nije tako ne bi ovoliko vladao širom Republike Srpske. Uvijek sam za subvenciju, ali da sve bude transparentno - rekao je Topić, dodajući da se snabdijevanje vodom na Manjači ne može servisirati jer su bila ogromna zaposlenja u “Vodovodu”.

Kladionice

Draško Stanivuković kazao je da je SNSD i protiv odluka o zabrani otvaranja kladionica i kockarnica u blizini škola, povećanja subvencija za privatne vrtiće na 100 KM, protiv trajnog rješenja problema snabdijevanja vodom sa sistema “Banjica”, ali i protiv donacije delegacije Evropske unije.

- Oni su protiv zdravog razuma i logike. Skinuli su preko 40 tačaka dnevnog reda - zaključio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana