Jesenji šampioni Srpske, fudbaleri Krupe danas počinju s radom: Prvo mjesto nije prioritet

Darko Pašagić
Jesenji šampioni Srpske, fudbaleri Krupe danas počinju s radom: Prvo mjesto nije prioritet

BANjALUKA - Šef stručnog štaba Krupe Vladimir Ilić danas u 12 časova obaviće prozivku za proljećni dio sezone u kojem je prvenstveni cilj jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske da ostane u samom vrhu tabele.

 

Prvi dio prvenstva ekipa iz kanjona “Tijesno” završila je sa 37 bodova, tri više u odnosu na dobojsku Slogu i četiri više od novogradske Slobode, ali mladi stručnjak na klupi Krupe istakao je da osvajanje prvog mjesta nije prioritet.

- Da li ćemo napasti prvo mjesto zavisiće od stava Uprave kluba, ali naš prvenstveni cilj jeste to da i u drugom dijelu sezone nastavimo s razvojem mladih fudbalera po čemu smo bili prepoznatljivi posljednjih godina. Zbog toga će na današnjoj prozivci prvoj ekipi biti priključeno nekoliko fudbalera iz juniorskog pogona, koji predstavljaju budućnost našeg kluba - naglasio je Ilić.

U redove Krupe dosada su došla tri nova fudbalera.

- To su Srđan Mrzić, Dimitrije Tvrdišić i Ognjen Krneta. Riječ je o mladim igračima koji u našim redovima još mogu da napreduju. Očekujemo još nekoliko novih imena da nam se pridruže, ali je još rano o tome govoriti - nastavio je Ilić i dodao da će na prozivci biti i doskorašnji fudbaler Podrinja Mladen Dujković s kojim bi trebalo da bude potpisan ugovor.

Uvodni dio priprema obaviće se u Krupi, a za 7. februar planiran je odlazak u Međugorje, gdje će ekipa boraviti 12 dana.

- Ukupno smo planirali odigrati osam utakmica. Prva ja na rasporedu 29. januara i tu nam je rival trebalo da bude Rudar Prijedor. Međutim, oni ranije putuju na pripreme u Medulin, tako da za taj termin tražimo rivala. Protiv Laktaša igramo 5. februara, a u Međugorju ćemo odigrati četiri susreta. Zrinjski nam je protivnik 9. februara, protiv Čapljine igramo tri dana kasnije, sa Posušjem 15, a sa GOŠK-om 18. februara. Po povratku su planirana još dva susreta. Protiv naših juniora igramo 22, a generalku protiv TOŠK-a iz Tešnja 26. februara - rekao je Ilić.

Osmorica otišla

Ove zime redove Krupe napustilo je osam fudbalera. To su Lazar Mišić, Đorđe Mišić, Borislav Đogić, Mihajlo Živković, Srđan Eskić, Dejan Glišić, Damjan Ljubojević i Uroš Ivetić.

- Riječ je o igračima koji su jesenas imali manju minutažu. Njihova želja je bila da potraže klubove u kojima će više igrati i nismo im pravili nikakve probleme - naglasio je direktor Krupe, Miroslav Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana