Jačanje porodice kroz institucije socijalne zaštite

M. S.
Jačanje porodice kroz institucije socijalne zaštite

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad, potpisao je juče sa organizacijom “Sejv d čildren” (Save the Children) ugovor o realizaciji projekta “Primjena programa jačanja porodica”, sa ciljem jačanja porodice kroz institucije socijalne zaštite.

Riječ je o nastavku projekta koji se odnosi na porodice u kojima postoji rizik od zanemarivanja djece ili je prisutna realna opasnost po bezbjednost djeteta.

Grad ima dobru saradnju sa ovom organizacijom dugi niz godina, a između ostalog, sufinansirali su adaptaciju objekta u kojem se pružaju usluge Prihvatne stanice za djecu i omladinu zatečenu u skitnji i Dnevnog centra za djecu u riziku, za čije nesmetano funkcionisanje su obezbijedili i dodatna sredstva. Gradonačelnik je zahvalio na podršci za nastavak ovog značajnog projekta s obzirom na to da postoji potreba za ovom vrstom stručne pomoći u okviru socijalne zaštite.

Direktorka organizacije “Sejv d čildren” Andrea Žeravčić istakla je da su ovakvi programi za jačanje porodica veoma bitni za stručna usavršavanja socijalnih radnika i da mogu pomoći većem broju porodica da prevaziđu izazove pandemije, da se osnaže i dalje funkcionišu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana