Izvrsna turistička saradnja Banjaluke i Beograda

Srna
Izvrsna turistička saradnja Banjaluke i Beograda

BANjALUKA - U Banjaluci je danas održana turistička promocija grada Beograda, sa naglaskom na novogodišnju turističku ponudu, i tom prilikom istaknuta je izvrsna saradnja dva grada u području turizma.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da promocija predstavlja potvrdu dobre saradnje Turističe organizacije Beograda sa Turističkom organizacijom Republike Srpske.

"Ovo je samo jedna od aktivnosti, gdje ćemo na ovakvim i sličnim susretima razmjenjivati iskustva o prevazilaženju ove pandemijske krize. U prvih 10 mjeseci ove godine imamo više od 102.000 turista iz Srbije", rekao je Lončarević novinarima.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je cilj promocije poziv na manifestaciju "Beogradska zima".

"Program je u toku i traje do 29. decembra, kada počinju novogodišnji koncerti", rekao je Popović.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Irena Radojević rekla je da promocija pokazuje da su uspješno prevaziđene poteškoće nastale pandemijom virusa korona.

"Mi smo uvijek tu kao turistička organizacija da im pružimo podršku, koja je međusobna", istakla je Radojevićeva.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić istakao je da Banjaluka i Beograd u kontinuitetu imaju unapređenje saradnje.

"Dobro znamo da je saradnja Republike Srpske i Srbije na zaista visokom nivou, ali je vrlo važno da nosioci institucija, kao što su turističke organizacije, u nekim momentima preuzmu inicijative", rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana