Izletišta spremna za prvomajske praznike

Jelena Tanacković
Izletišta spremna za prvomajske praznike

BANjALUKA - Poznata banjalučka izletišta Trešnjik i Šibovi uređena su i spremno će dočekati izletnike za 1. maj, Međunarodni praznik rada, koji se tradicionalno obilježava ovog vikenda, uz roštilj i druženje u prirodi.

Potvrdili su ovo iz Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi za “Glas Srpske” te dodali da je za održavanje izletišta u ovoj godini izdvojeno 14.000 KM.

- Održavanje podrazumijeva košenje, krčenje i sakupljanje otpada, a sve to radimo kako bi izletišta u potpunosti spremna dočekala mnogobrojne sugrađane - naglasili su iz odjeljenja. Apelovali su na sugrađane da svaki put, kada idu u prirodu, čuvaju okolinu.

Stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Mladen Šukalo rekao je da se Banjaluka iz godine u godinu profiliše posebno kao grad kulturnih i turističkih događaja, koji traju od aprila do juna.

- Sugrađani imaju naviku da odlaze na izletišta i posjećuju određene destinacije u seoskom području Banjaluke. Tako će i ove godine najinteresantnija biti izletišta Trešnjik, Šibovi i Banj brdo, gdje očekujemo dosta izletnika - kazao je Šukalo za “Glas Srpske”.

Dodao je da je Banjaluka poznata i po još nekoliko zanimljivih mjesta i uređenih terena za posjete i rekreaciju.

- Pored Šibova, tu su i ostala izletišta, jedno od zanimljivijih je Krupa na Vrbasu, koju svake sezone obilazi veliki broj posjetilaca. Tu je i Etno-selo “Ljubačke doline”, kamp “Vrbas” u Rekavicama, te seosko domaćinstvo “Velika greda”, mjesto u blizini najvećeg vrha Manjače, koje ima široku ponudu - rekao je Šukalo.

Istakao je da ove godine očekuju da će sve ove destinacije posjetiti veći broj turista.

Šukalo je dodao da će i nova sezona u Turističko-rekreativnom centru “Manjača” početi 1. maja.

- Ovaj centar ponudiće nove sadržaje posjetiocima kako bi tokom proljeća i ljeta mogli da u potpunosti uživaju u prirodnoj oazi nadomak Banjaluke - naglasio je Šukalo.

Kastel

Kada je riječ o ostalim zelenim površinama u gradu, u sklopu velike proljetne akcije čišćenja grada nastavljeno je košenje zelenih površina i uređenje zelenila. Ekipe su prethodnih dana uređivale travnjake na tvrđavi Kastel, a juče je počelo košenje po naseljima. Kako su kazali iz Odjeljenja za komunalne poslove, na Kastelu su, osim košenja i uređenja zelenih površina, očišćene i okrčene površine uz zidine tvrđave.

- Po završetku košenja u užem centru grada, u parkovima i oko glavnih saobraćajnica, košenje i uređenje zelenih površina je nastavljeno u naseljima Centar 1 i 2. Takođe, pored košenja vrši se orezivanje stabala i blokovskog zelenila - kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana