Izgradnja mreže u gornjem dijelu Novoselije: Stiže voda za 50 domaćinstava

N. R.
Izgradnja mreže u gornjem dijelu Novoselije: Stiže voda za 50 domaćinstava

BANjALUKA - U okviru velikog investicionog ciklusa “Voda 2” počela je izgradnja vodovoda u ulici Braće Miletića u Novoseliji, na koji će biti priključeno više od 50 domaćinstava iz gornjeg dijela ovog naselja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da su se domaćinstva u ovom dijelu Novoselije snabdijevala sa zastarjele vodovodne mreže, zbog čega je već godinama otežano vodosnabdijevanje u ovoj ulici.

On je naglasio da vrijednost radova u ovoj ulici iznosi oko 400.000 KM i da je rok za njihovo izvođenje tri mjeseca.

- Kroz prvu fazu realizacije ovog projekta već su izgrađeni pumpna stanica i rezervoar od 200 metara kubnih, kao i dio potisnog cjevovoda od priključka na gradsku vodovodnu mrežu do pumpne stanice. Na ovoj lokaciji biće izgrađeno i 2,5 kilometara distributivnog cjevovoda koji bi sa rezervoara trebalo da razvede vodu do domaćinstava - naglasio je Radojičić.

Žitelj Novoselije Stojan Danilović rekao je da je kvalitet vode koju trenutno dobijaju veoma loš.

- Voda je mutna, a svaka kiša znači i novo zamućenje. Završetkom projekta snabdijevanja vodom zaokružićemo infrastrukturne projekte u ovom kraju, jer su ranije urađeni put i rasvjeta - naglasio je Danilović.

U sklopu investicionog ciklusa “Voda 2” planirano je da na širem području grada bude izgrađeno oko 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Projekat “Voda 2” uključuje i izgradnju kanalizacione mreže, između ostalog, u Putu srpskih branilaca i nekoliko ulica u Drakuliću, Kuljanima, Vrbanji, Adi i na nekoliko lokacija na Laušu. Ukupna vrijednost ovih radova veća je od pet miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana