Izbor člana Školskog odbora Tehnološke škole nije dobio zeleno svjetlo

Vesna Popović
Izbor člana Školskog odbora Tehnološke škole nije dobio zeleno svjetlo

Banjaluka - Komisija za izbor i imenovanja Skupštine grada nije dala podršku predloženom kandidatu za člana Školskog odbora iz reda predstavnika lokalne zajednice u Tehnološkoj školi.

Najviše diskusije je bilo u vezi sa načinom izbora i bodovanja kandidata, koje je zasmetalo odbornicima opozicije u komisiji. I pored toga što izbor člana Školskog odbora nije dobio zeleno svjetlo, o njegovom imenovanju danas će raspravljati i konačni sud donijeti odbornici Skupštine grada. Na konkurs za člana odbora prijavila su se dva kandidata.

Član komisije Zoran Talić (PDP) je rekao da je najveći problem bodovanje kandidata.

- Uzimaju se u obzir tri kriterijuma: biografija, motivacijski pristup i iskustvo u radu u školskom odboru. Problem je što nigdje nije navedeno koliko bodova nosi svaki od tih kriterijuma. Treba da se zna šta zaslužuje pet, šta 10, a šta 15 bodova - objasnio je Talić.

Sličan stav imao je i član komisije Vladimir Mirošljević (NDP), koji kaže da je kroz ovakav način izbora teško ocijeniti kandidate.

- Jedan od kriterijuma je motiv. Kako je to moguće ocijeniti bez nekog sistema. Isto je nelogično da drugi kandidat, koji je magistar, ima manje bodova od nekoga sa srednjom stručnom spremom - naveo je Mirošljević.

Predsjednik komisije Zdravko Josipović (SNSD) je rekao da je predloženi kandidat Marijana Radinjić dobila četiri glasa za od potrebnih pet, a tri su bili protiv.

- Iako je odluka dobila negativno mišljenje komisije, ona se upućuje u skupštinsku proceduru i posljednju riječ o tom pitanju daće odbornici na današnjoj sjednici - rekao je Josipović.

Potpredsjednik komisije Nenad Šibarević (DNS) je rekao da opozicija ovom pitanju pridaje nepotrebnu pažnju.

- Teško je naći zainteresovane ljude koji bi bili članovi školskog odbora - kaže Šibarević.

Intervju

Zoran Talić kaže da su razgovoru sa kandidatima od pet članova komisije prisustvovala samo tri koja su bodovala kandidate.

- Dva koja su iz reda odbornika pozicije nisu prisustvovali radu konkursne komisije - rekao je Talić.

Nenad Šibarević kaže da nije prisustvovao razgovoru sa kandidatima jer je bio bolestan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana