Izbačen iz autobusa jer je kartu plaćao sa deset maraka

V. P.
Izbačen iz autobusa jer je kartu plaćao sa deset maraka

Banjaluka - Vozač autobusa banjalučkog "Autoprevoza" na liniji broj 2, koji saobraća na relaciji Banjaluka - Trn, juče je na stanici u naselju Lazarevo putniku rekao da izađe iz autobusa jer nije imao sitno 1,60 maraka, koliko košta karta.

Čim je putnik, koji je kartu pokušao da plati novčanicom od 10 maraka, izašao iz autobusa, vozač je nastavio sa vožnjom, prenijele su agencije.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić rekao je "Glasu" da je upoznat sa ovim slučajem te da će, ukoliko bude dokazana krivica vozača, on biti kažnjen.

- Čim sam obaviješten o ovom slučaju zatražio sam snimke iz autobusa i provjerićemo da li je to tačno. Ukoliko bude utvrđena greška vozača, on će biti kažnjen - izjavio je Mijić.

Napomenuo je da putnici često novčanicama od 100 i 200 KM žele da plate kartu i nadaju se da vozač neće moći da im vrati kusur, pa će dobiti besplatnu vožnju.

Međutim, u ovom slučaju, kada je u pitanju 10 KM, Mijić ističe da nema opravdanja, jer se brinu da vozači imaju dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.

- U slučaju da im ponestane sitnog novca, vozači zamole putnika da jednu ili dvije stanice stanu pored njih, dok ne sakupe dovoljno novca da im vrate kusur - kazao je Mijić.

Prevoznici u Banjaluci ovih dana od gradskih vlasti traže poskupljenje cijena karata u gradskom prevozu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana