Iz Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola traže veću školu sa fiskulturnom salom

Vesna Popović
Iz Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola traže veću školu sa fiskulturnom salom

Banjaluka - Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola priprema dokumentaciju za izgradnju novog objekta ove obrazovne ustanove i to sa fiskulturnom salom koju učenici već decenijama željno iščekuju.

Potvrdio je to direktor ove škole Boris Spasojević i dodao je prvi korak ka tom cilju je izmjena Regulacionog plana Obilićevo koji će već sutra na sjednici Skupštine grada razmatrati odbornici.

- Prethodnim regulacionim planom nam je oduzeto igralište na kojem je izgrađen stambeni objekat a ovim izmjenama smo htjeli da se to kompenzira kako bi mogli planirati izgradnju školskog objekta sa pratećim sadržajima. Pokušavamo stvoriti sve uslove da u nekom budućem vremenu imamo sve spremno za izgradnju nove škole. Kada se završe izmjene regulacionog plana, imaćemo osnovu za pravljenje projekta koji je polazna tačke na osnovu čega možemo tražiti izgradnju nove škole  - kazao je Spasojević.

Prema njegovim riječima, izmjenom regulacionog plana biće omogućena izgradnja fiskulturne sale te školskog objekta koji će imati prizemlje i dva sprata.

- Na prostoru gdje je sada restoran kroz regulacioni plan  htjeli smo ostaviti mogućnost za izgradnju modernijeg objekta sa podzemnom garažom - rekao je Spasojević.

Učenici smatraju da i zaposleni u školi i oni koji je pohađaju zaslužju moderniji objekat sa fiskulturnom salom.

- Godinama se o tome priča ali nije puno urađeno. Bilo bi dobro da počne gradnja što je brže moguće - rekla je  učenica koja se samo predstavila imenom Jelena.

Ovaj dokumenat je u ponedjeljak razmatrala i Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa Skupštine grada čiji su prisutni članovi sa tri glasa za i dva uzdržana dali ovom aktu pozitivno mišljenje.

Pomjeranja

Nacrtom izmjena RP planirano je da nova škola sa fiskulturnom salom bude pomjerena u dnu parcele koju bi od ulice Jasenovačkih logoraša odvajao samo uži zeleni pojas i ograda. I školski restoran bi trebalo da doživi transformaciju i trebalo bi da bude pomjeren prema Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića tako da bi se između objekta i škole  dobio parking.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana