Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve najavili modernizaciju: Novi sistem olakšava naplatu parkinga

Aleksandar Stojanović, Ilijana Božić
Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve najavili modernizaciju: Novi sistem olakšava naplatu parkinga

Novi sistem za kontrolu naplate parkiranja, koji je u protekle dvije sedmice testiran, tokom vikenda je počeo da se primjenjuje.

 

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su istakli da je jedan od noviteta to što radnici koji kontrolišu naplatu parkiranja više neće morati da ukucavaju ručno registarske oznake, već će biti dovoljno da samo uslikaju registraciju, a sistem će automatski izvršiti provjeru da li je plaćena karta za kontrolisano vozilo.

- Istovremeno, korisnici će moći da sve informacije u vezi sa parkiranjem, kao što su zatvaranje pojedinih parkirališta, rok trajanja validnosti mjesečnih pretplatnih karata i ostalo dobiju putem SMS-a ili elektronske pošte. Novi sistem omogućiće i lakše produžavanje pretplatničkih karata - rekli su iz ovog odjeljenja.

Poslije formiranja baze podataka, od sredine ove godine, prilikom reizdavanja mjesečnih i ostalih pretplatnih karata korisnici više neće morati dolaziti u Gradsku upravu sa uplatnicom, već će pretplatne karte biti elektronski produžavane.

- Ove godine biće instalirani displeji koji će pokazivati zauzetost mjesta na tzv. “Krašovom” parkingu i Staroj autobuskoj stanici - rekli su iz odjeljenja i dodali da se, pored nedavno uvedene aplikacije “pametni parking”, ovim novitetima želi podići nivo usluge.

Banjalučani koji svakodnevno koriste parking u gradu kažu da su uglavnom upoznati sa novitetima u parking servisu, ali da nisu sigurni da će to smanjiti gužve i nerviranja prilikom traženja slobodnog mjesta.

Neki od njih smatraju da bi veće cijene parkinga vjerovatno smanjile gužve, ali dodaju da bi to sigurno bio udar po džepu građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana