Iz gradskog budžeta 600.000 KM za besplatne zdravstvene preglede: Sljedeće godine biće pregledno 27.000 sugrađana

A. S.
Iz gradskog budžeta 600.000 KM za besplatne zdravstvene preglede: Sljedeće godine biće pregledno 27.000 sugrađana

Preventivni zdravstveni pregledi biće nastavljeni i u narednoj godini, s ciljem da što više sugrađana bude obuhvaćeno ovom jedinstvenom akcijom, tokom koje mogu obaviti više različitih pregleda na jednom mjestu, potpuno besplatno.

Gradskim budžetom planirano je 600.000 KM za ovu akciju, koja će u toku iduće godine, kako je planirano, obuhvatiti više od 27.000 Banjalučana.

- Prema planu Doma zdravlja, pregledi u narednoj godini počeli bi već početkom februara, a obuhvatili bi mještane od 18 do 70 godina starosti u naseljima Bulevar, Centar I i II, za koje bi pregledi bili organizovani u Poliklinici, zatim mjesne zajednice Karanovac, Borkovići, Piskavica, Vrbanja, Kola i Stričići - kazali su iz Gradske uprave.

Akciju, koja je pokrenuta ove jeseni na inicijativu grada, sprovodi Dom zdravlja Banjaluka. Od oktobra, kada je počela akcija, pregledi su obavljeni u Motikama, Česmi, Šargovcu, Aginom Selu, Bočcu i Dragočaju.

- Do sada se na preventivne preglede odazvalo oko 75 odsto stanovnika koji su pozvani. Građani su izuzetno zadovoljni pruženim zdravstvenim uslugama i organizacijom rada - naveli su iz Doma zdravlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana