Iz Gradske uprave se oglasili povodom objave “Mozaika prijateljstva”: Podršku humanitarcima ne dovode u pitanje

A. T.
Iz Gradske uprave se oglasili povodom objave “Mozaika prijateljstva”: Podršku humanitarcima ne dovode u pitanje

BANjALUKA - Uz redovna budžetska izdvajanja za najosjetljivije kategorije stanovništva, grad nastoji novim praksama, poput “humanih parkinga”, da obezbijedi dodatna sredstva za one sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija, saopštili su iz Gradske uprave, nakon što su iz Udruženja “Mozaik prijateljstva” poručili da su razočarani ovogodišnjim izdvajanjima iz budžeta za rad javne kuhinje “Obrok ljubavi”.

- Godinama unazad, uz Narodnu kuhinju Crvenog krsta, grad sufinansira i usluge javnih kuhinja “Merhameta” i “Obroka ljubavi” koju sprovodi “Mozaik prijateljstva”. Za “Mozaik prijateljstva”, ove godine planirano je 9.500 KM što je povećanje od 12 odsto u odnosu na ranije godine. Zbog ograničenog budžeta, ova sredstva nisu mogla biti veća, ali je rebalansom planirano dodatno izdvajanje za ovo udruženje - saopštili su iz Gradske uprave. Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da nagomilani višedecenijski problemi ne mogu biti riješeni u prvih pola godine.

Podsjećamo, iz “Mozaika prijateljstva” u ponedjeljak su saopštili da su razočarani ovogodišnjim izdvajanjima iz gradskog budžeta od 9.500 KM za rad javne kuhinje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana