Iz “Eko toplana” poručili da će radijatori i dalje biti topli: Spremni za hladne dane

Aleksandra Todorović
Iz “Eko toplana” poručili da će radijatori i dalje biti topli: Spremni za hladne dane

BANjALUKA - Iza “Eko toplana” su dvije trećine veoma uspješne sezone grijanja kada je riječ o kvalitetu isporučene toplotne energije, ali i o poslovnim rezultatima ovog privrednog društva, kazali su u ovom preduzeću.

S obzirom na to da su, poslije izrazito visokih temperatura za ovaj period godine, pred nama pravi zimski dani, iz “Eko toplana” kažu da su, kao i do sada, spremni da isporuče potrebnu količinu toplotne energije.

- Prema svim parametrima, kvalitet isporuke toplotne energije u odnosu na prethodne sezone je poboljšan. U prilog tome govore i rezultati ankete o zadovoljstvu korisnika pruženom uslugom. Srednja ocjena kvaliteta grijanja na skali od jedan do pet je 4,11, što je za 1,43 odsto više u odnosu na prošlu sezonu, kada je ta ocjena bila 4,05. Takođe, još jedan pokazatelj zadovoljstva korisnika je i smanjen broj reklamacija za 23 odsto u odnosu na sezonu 2019/2020, uprkos nižim spoljašnjim temperaturama za 4,2 stepena Celzijusa. Na osnovu dosadašnjih trendova, procjena je da će u ovoj sezoni grijanja broj reklamacija biti znatno manji u odnosu na prošlu sezonu, što je još jedan pokazatelj rasta kvaliteta grijanja i zadovoljstva krajnjih korisnika - naglasili su u “Eko toplanama”.

Kako su kazali, zahvaljujući konstantnom angažmanu zaposlenih i sanaciji dijelova distributivne mreže u periodima između sezona, smanjeni su i gubici toplotne energije na mreži za 7,8 odsto.

Iako su pripreme za sezonu grijanja završene na vrijeme i, kao i ranijih godina, urađeni planirani remont i sanacija dijelova distributivne mreže u periodu između dvije sezone, što je i omogućilo bolji kvalitet grijanja, stara i dotrajala mreža je najveći problem nesmetanog funkcionisanja sistema daljinskog grijanja, usljed čega dolazi do kvarova, odnosno pucanja mreže tokom sezone grijanja.

- Kao i uvijek, naše interventne ekipe na terenu ažurno prate stanje i nastojimo da popravimo svaki kvar u što kraćem roku, kako naši korisnici ne bi osjetili prekide isporuke toplotne energije, odnosno kako bi ti prekidi bili što kraći - rekli su u “Eko toplanama”.

S ciljem i daljeg poboljšanja kvaliteta grijanja, trajno rješenje ovog problema su velika investiciona ulaganja u distributivnu mrežu, u koju decenijama nije dovoljno investirano i čija sanacija predstavlja dugotrajan i obiman proces, kojim bi se dugoročno riješio problem čestih kvarova, kao i problem na sistemu daljinskog grijanja tokom predstojećih sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana