Iz banjalučkog Ćiriličnog parka ukradena dva slova

GS
Iz banjalučkog Ćiriličnog parka ukradena dva slova

BANjALUKA - Imovina Grada Banjaluka je ovih dana učestalo na meti vandala, a posljednji slučaj je zabilježen na gradilištu Ćiriličnog parka na lokaciji tzv. Kupusišta, gdje su otuđene dvije skulpture ćiriličnih slova, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Svjedoci smo veoma loših pojava koje se dešavaju od kada je počela izborna kampanja. Vidjeli ste da se nijednom nisam oglašavao kao gradonačelnik smatrajući da se to nešto tako može desiti. Međutim, jutros dobijam informaciju da su otuđena dva slova u Ćiriličnom parku, koja je trebalo da budu ovdje postavljena. Slova su teška, teško se mogu pomjeriti i sve se dešava u centru grada. Moj stav je da ovdje ima politički potpis. Sve smo prijavili policiji – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Uz osudu svakog slučaja vandalizma, podsjetio je i na nedavne slučajeve oštećenja gradske imovine, kada su vandali na vidikovcu na Banj brdu uništili klupe i grebali drvenu podlogu, nakon toga prepilani su rekviziti na Sokolskom igralištu, a nesavjesni pojedinici ili više njih su tri noći zaredom obijali ormariće na Kastelu, vadili osigurače i gasili novu rasvjetu.

- Svi slučajevi su prijavljeni policiji. Kome je ovo u interesu? Moja poruka jeste da oni koji ne vole mene da ovo sve što rade to nije moje, to je građana Banjaluke i Grada. Pozivam sve nadležne da ovo istraže – rekao je gradonačelnik.

Napominje da će uprkos svemu, Ćirilični park biti ubrzo završen, te da će otuđena slova biti ponovo urađena.

- Uništavanje gradske imovine nedopustivo je i očekujem da nadležne institucije  što prije reaguju, jer Banja Luka ovo ne zaslužuje – kazao je gradonačelnik.

Ovom prilikom, obavijestio je javnost da je jutros zabilježen i slučaj da su nepoznate osobe pozivale penzionere koji su dobili Kartice prijateljstva za povoljniju kupovinu – govoreći im da vrate iste, jer će u protivnom dobiti kaznu od 10 do 100 KM.

- Našli smo dva broja telefona sa kojih su obavljeni ti pozivi. U ime Grada se ograđujem i kažem penzionerima da to nije tačno, odnosno da ne treba da vraćaju svoje kartice i da je to sve laž i politička podvala. I ovaj slučaj smo odmah prijavili policiji – poručio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana