Istu ulicu u Kuljanima saniraju dva puta u pola godine

Igor Pilipović
Istu ulicu u Kuljanima saniraju dva puta u pola godine

Banjaluka - Iako je sanirana u martu ove godine, glavna saobraćajnica u Prvoj kuljanskoj ulici u očajnom je stanju, a mještani se s pravom pitaju kako je moguće da se četiri mjeseca poslije radova ponovo suočavaju sa odronima i ogromnim rupama.

Mirjana Ribić iz naselja Kuljani u nevjerici priča da su ona i ostali mještani zatečeni stanjem glavne ulice koja je nedavno sanirana.

- Saobraćajnica u glavnoj ulici je blago rečeno katastrofalna. Ona je sanirana u martu i ubrzo poslije završetka radova palo je nekoliko kiša i rupe su ponovo počele da se pojavljuju. Evo četiri mjeseca kasnije, to više nisu rupe nego krateri - ispričala je Ribićeva.

Kaže da se nekoliko puta već desilo da na automobilima pukne guma dok prolaze ovim dijelom naselja.

- Malo u šali, a malo ozbiljno mještani između sebe pričaju da je vožnja ovim putem kao rodeo - kaže Ribićeva.

Da je stanje katastrofalno potvrdio je i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Bojan Kovačević.

- Konstantno se ponavlja ista priča. Poslije svake kiše dođemo u isti problem jer očigledno podloga za saobraćajnicu prvobitno nije pripremljena kako treba - kazao je Kovačević.

U nadležnom odjeljenju Gradske uprave kažu da će u toku ovog mjeseca u okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, uslijediti i sanacija ove ulice.

- U Prvoj kuljanskoj ulici, na dijelu od kasarne do objekta "Paž" biti presvučen novi asfaltni sloj, dok će na preostalom dijelu ulice biti sanirana nastala oštećenja - rekli su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Radove u ovoj ulici u martu je izvodilo preduzeće "Niskogradnja", ali njihov stav juče nismo uspjeli da čujemo jer na naše pozive direktor ovog preduzeća nije odgovarao.

Sanacija

Nakon pisanja "Glasa Srpske" o problemima sa prekopanom Sedmom Kuljanskom ulicom, uslijedila je njena sanacija.

- Na dan kada je tekst izašao u novinama u toku dana su došli iz preduzeća koje je izvodilo radove i sanirali su ulegnuće - rekla je Mirjana Ribić.

Ulegnuće na putu u ovoj ulici nastalo je prekopavanjem glavne saobraćajnice tokom radova na vodovodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana