Isplaćen regres radnicima vrtića

GS
Isplaćen regres radnicima vrtića

BANjALUKA- Radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u petak je isplaćen obećani drugi dio regresa, potvrdila je direktorica ovog centra Jelena Kurtinović.

Kako je navela, obećano  je da će povećanje plate od 50 KM, koje je bilo isplaćeno u julu radnicima Gradske uprave, dok radnicima Centra nije, biti isplaćeno na avgustovsku platu.

"U ponedjeljak ćemo imati sastanak sa predstavnicima Gradske uprave, a tema je usaglašavanje pojedinačnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje", rekla je Kurtinovićeva.

Podsjećamo da su nakon odluke Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje o stupanju u štrajk upozorenja, od 26. jula, predstavnici Sindikata, na poziv Gradske uprave u srijedu, 27. jula, održali sastanak s predstavnicima grada.

Tom prilikom je na sastanku dogovoreno da će do petka, 29. jula, svim radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje biti isplaćen drugi dio regresa u iznosu od 350 KM, a da se već u ponedjeljak, 1. avgusta, potpišu izmjene i dopune Kolektivnog ugovora, kako bi svim radnicima avgustovska plata bila uvećana za 50 KM, prenose Nezavisne.

Nakon toga je održan i sastanak Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, na kojem je rečeno da će radnici, ukoliko ne dođe do ispunjenja zahtjeva, aktivirati odluku o stupanju u štrajk upozorenja, jer plate zaposlenih u ovoj javnoj ustanovi nisu povećane već 17 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana