Iskrena prijateljstva pečat školskih dana maturanata Ugostiteljsko-trgovačko-turističke

Ivana Kardum
Iskrena prijateljstva pečat školskih dana maturanata Ugostiteljsko-trgovačko-turističke

Banjaluka - Vidno uzbuđene i dobro raspoložene, odjevene u raskošne haljine i elegantna odijela, maturante Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole ni tmurno vrijeme nije spriječilo da zablistaju u punom sjaju.

Spremni za polaganje ispita zrelosti okupili su se na Trgu Krajine, odakle su uz zvuke trubača, bliceve fotoaparata i uz pratnju roditelja prodefilovali prema hotelu “Bosna”.

Završetkom bezbrižnog životnog perioda đaci su složni u jednom, da će im školski dani ostati u najljepšem sjećanju, prvenstveno zbog stečenog znanja, kvalitetnog profesorskog kadra i prijateljstava, koja će trajati čitav život.

Učenik Stefan Zeković, koji je završio smjer turistički tehničar, školske dane najviše će pamtiti po brojnim sklopljenim prijateljstvima.

- Tokom srednjoškolskog školovanja imao sam priliku da steknem dobro znanje, koje će mi biti osnova za dalje školovanje na Pravnom fakultetu - kazao je Zeković.

Da usavršiti svoje znanje iz informatike planira i Milan Knežević, učenik smjera ugostiteljski tehničar.

- U najljepšem sjećanju će mi ostati zabava sa drugarima. Školovanje ne planiram da nastavim, ali volio bih da praktično proširim znanje iz područja interneta i savremenih tehnologija, jer je to oblast koja me interesuje i kojom bih se želio baviti u budućnosti - istakao je Knežević.

Školskih klupa teško će se odreći učenica Turističke škole Rajka Bajić, koja želi da postane vaspitačica.

- Volim da provodim vrijeme sa najmlađima i moja je odluka da se upišem na fakultet predškolskog vaspitanja. Đačko doba ostaće mi u sjećanju kao veselo doba, kojem su pečat dala iskrena prijateljstva.

U potrazi za boljim obrazovanjem mnogi učenici odlučili su da se zapute u inostranstvo, a najviše u zemlje regiona i Austriju.

- Mislim da će ovo veče zauvijek ostati u mom sjećanju. Što se tiče planova za budućnost, želja mi je da se upišem na Geografski fakultet u Beogradu, smjer turizmologija - rekla je učenica smjera turistički tehničar Danka Mikalović.

Roditelji

Pored đaka, koji su zakoračili u zrelije doba, mature imaju veliki značaj i za njihove roditelje, rodbinu i prijatelje.

- Ponosna sam na svog sina što je svoje školovanje priveo kraju. Uzbuđenje je bilo ogromno, naročito tokom priprema, u koje sam uložila dosta truda, ali i panike - rekla je kroz smijeh majka učenika Ugostiteljske škole Nataša Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana