Inicijativa o besplatnim placevima u NSRS i Vladi

J. Sa.
Inicijativa o besplatnim placevima u NSRS i Vladi

BANjALUKA - Inicijativa gradonačelnika Draška Stanivukovića za izmjenu Zakona o stvarnim pravima, kojom bi bilo omogućeno da porodice sa četvoro i više djece, mladi bračni parovi i porodice poginulih boraca dobiju besplatne placeve za gradnju stambenog objekta upućena je na razmatranje nadležnim odborima Narodne skupštine RS (NSRS) i Vladi RS.

Potvrđeno je to u dopisu iz Narodne skupštine Republike Srpske upućenom gradu u kojem je navedeno da je gradonačelnikova inicijativa, u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine RS upućena Zakonodavnom odboru, Odboru za politički sistem, u pravosuđe i upravu, Odboru za privredu, Odboru za finansije i budžet i Odboru za pitanje djece, mladih i sporta te Vladi RS na razmatranje i zauzimanje stava.

Stanivuković je 3. oktobra predao Narodnoj skupštini RS inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima. Tada je kazao da je riječ o životnoj inicijativi, za koju je uvjeren da će biti podržana.

- Potrebna nam je podrška Narodne skupštine da bismo našu politiku sproveli u djelo, a kojom će porodice sa četvoro i više djece, mladi bračni parovi i porodice poginulih boraca od svog grada dobiti besplatne placeve za gradnju stambenog objekta i na taj način, uz besplatne građevinske dozvole, ostvariti uštede veće od 50.000 KM - naveo je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana