Ilić: Poziv gradonačelniku da ispoštuje amandmane na budžet

Srna
Ilić: Poziv gradonačelniku da ispoštuje amandmane na budžet

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić pozvao je gradonačelnika Draška Stanivukovića da ispoštuje obaveze po amandmanima na budžet koje se odnose na naknade za porodilje i zdravstvene radnike da bi novac bio uplaćen naredne sedmice jer nema razloga da se to ne učini.

-Nova gradska administracija smatra da takve odluke nisu zakonski usklađene i traže ocjenu njihove ustavnosti i zakonitosti, ali to ne odlaže izvršenje - rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, jasno je dato sa kojih budžetskih stavki su skinuta sredstva za te namjene i gdje treba da budu uplaćena i za to postoje sredstva jer se punjenje gradskog budžeta odvija i iznad prosjeka.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini Banjaluke Neven Stanić pozvao je gradonačelnika da pruži podršku porodiljama i zdravsvenim radnicima kako je navedeno budžetom, te podsjetio je da su amandmani došli od skupštinske većine i da je budžet usvojen u integralnom obliku, jednoglasno od svih odbornika.

Kritkovao je gradonačelnika smatrajući da je pandemija virusa korona njemu došla kao izgovor da radi nabavke po hitnim postupcima, kao što su računari i kese od pojedinih firmi.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Srđan Amidžić rekao je da Banjaluka mora biti grad saradnje, a ne sukoba i da se skupštinske odluke ne mogu provoditi selektivno.

- Smatram neprimjerenim da se pokreće pitanje ocjene ustavnosti kada su u pitanju zdravstveni radnici i porodilje. Kada smo donosili takvu odluku, to su bile naše politike iza kojih ćemo stajati - istakao je Amidžić.

Nedavno je Stanivuković predao Ustavnom sudu Republike Srpske amandmane skupštinske većine na gradski budžet na ocjenu ustavnosti i zakonitosti, smatrajući da bi ti amandmani napravili „disfunkcionalan grad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana