Ilić: Imenovanje Šukala van svih procedura

Srna
Foto: GS

BANjALUKA- Imenovanje Mladena Šukala za novog vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Banjaluka urađeno je mimo svih procedura, te ukazuje na to da stvari i nisu onakve kakvim se predstavljaju, rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Ilić je naveo da je Šukalo neko ko se prijavio na konkurs za direktora, ali da nije ispunjavao neke od osnovnih uslova.

"Komisija je odbila tu njegovu prijavu i mislim da on uopšte nije bio intervjuisan. Na taj način jasno je da Šukalo, bez obzira na sve ostale kvalitete za koje sam siguran da ih posjeduje, nije neko ko može da vodi Turističku organizaciju, čak ni ovih 15 dana, a kamoli na duži vremenski period", rekao je Srni Ilić.

On je naveo da je ovo jedan od primjera gdje se može vidjeti na koji način se biraju direktori.

On smatra da je ovo i nemoralan čin, s obzirom na to da je novoimenovani vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije suprug Milade Šukalo, savjetnika gradonačelnika Banjaluke.

"Prethodnom direktoru istekao je mandat i do imenovanja novog ostalo je oko 15 dana, odnosno do zasjedanja Skupštine grada. Taj period gradonačelnik je iskoristio da za vršioca dužnosti imenuje ni manje ni više nego supruga nesuđene zamjenice gradonačelnika", rekao je Ilić.

On je dodao da je na taj način gradonačelnik pogazio riječi i norme, životne, političke i sve druge koje je do sada hiljadu puta spomenuo, kao što je da nepotizam neće biti predmet funkcionisanja nove gradske administracije.

"Gospođa Šukalo je neko ko je desna ruka gradonačelnika i na neki način je odlučila da svog supruga stavi za vršioca dužnosti na 15 dana", rekao je Ilić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana