Ilić: Građani neće plaćati skuplju kartu za gradski prevoz

J. T.
Ilić: Građani neće plaćati skuplju kartu za gradski prevoz

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić poručio da građani neće plaćati skuplju kartu gradskog prevoza u Banjaluci.

Ilić je rekao da neće doći do promjene cijena u gradskom prevozu.

- Vrijeme dolaska ove tačke dan ranije shvatamo kao neozbiljnim. Nije bilo vremena da se upoznamo bolje sa ovim - rekao je Ilić.

Ističe da su spremni da predlože odluku za koju će sredstva biti izdvojena iz postojećeg budžeta, a koji su namijenjeni u ovu svrhu.

- Nismo prihvatili da o ovome raspravljamo i neće biti predmet bilo kakve rasprave u Skupštini, ukoliko bude odluka kroz subvencije, onda ćemo podržati. Neće se povećati cijena karte, ma šta god gradonačelnik najavljivao - kazao je Ilić.

Naglasio je da se može računati da će skupštinska većina podržati ugrožene u zemljotresu, te da apsolutnim konsenzusom treba da pošalju jasnu poruku. Dodao je da će sjednica biti nastavljena 4. maja.

Gradonačelnik Draško Stanivuković ističe da je ugovor jasno definisao za gradski prevoz.

- Kad kršite ugovor, znači tužba. Čekali smo 60 dana da analiziramo naftne derivate i pokazali su da će trend rasta cijena trajati u narednom periodu, što prijeti poskupljenju javnog prevoza - kazao je Stanivuković.

Naglašava da novi cijenovnik znači veće cijene, koje će grad kompenzovati.

- Penzioneri, studenti srednjoškolci plaćaće isto, a od početka juna biće besplatno i povoljnije. Koštaće nas milion KM ali spremni smo na to - rekao Stanivuković.

Kako kaže, kompenzovali su sve što su mogli.

- Odgovornost više nije na meni, nego na Skupštini grada. Bili smo spremni da subvencionišemo novi cijenovnik. Skupština će se na kraju vratiti na ono što smo mi rekli - kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, tačke koje se odnose na prodaju zemljišta i hale u Poslovnoj zoni u Ramićima te imenovanje upravnih odbora nisu dobile podršku Komisije za privredu i razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana