Igrom i pjesmom u susret đačkim klupama

Jasmina Perišić
Igrom i pjesmom u susret đačkim klupama

Banjaluka - Igrom, pjesmom, recitacijom i glumom mališani iz 11 gradskih vrtića krenuli su u susret školskim klupama, a oprostili se od vaspitačica koje su ih čuvale i obdaništa.

Nastupili su na priredbi "Lijepo nam je u vrtiću bilo" na sceni Dječijeg pozorišta RS.

Prvog dana manifestacije, u ponedjeljak uveče, sala je bila  premala da primi sve roditelje i rodbinu koja je došla da isprati sve što su veseli poletarci pripremili. Ponosne vaspitačice bodrile su mališane da pokažu koliko toga su naučili u vrtiću.

Petar Jotanović, koji ima pet i po godina, sa svojim drugarima iz vrtića "Neven" među prvima je izašao na scenu obučen u nošnju koja je bila ukrašena zmijanjskim vezom.

- Ovakve su košulje, rekle su nam tete u vrtiću, nekada šile naše bake. Mi smo igrali i pokazali šta smo naučili. Bilo je lijepo i nije nam teško palo što smo mnogo vježbali za nastup - rekao je Jotanović.

Njegova drugarica iz vrtića Teona Mičević naglasila je da djeca moraju pokazati šta znaju na završnoj priredbi.

- Sa svojim drugarima pjevala sam i plesala "Zavjet". Jedva sam dočekala da nastupim. Žao mi je što ću, kada krenem u školu, napustiti vrtić, ali neke moje drugarice će ići sa mnom u školu - rekla je uzbuđeno Mičevićeva.

Katarina Janković iz vrtića "Dora" kaže da se lijepo osjećala u narodnoj nošnji i da je njen vrtić nedavno nastupio u Požarevcu, gdje je osvojio drugo i treće mjesto u  folkloru i modernom plesu.

- Tamo smo spavali i bilo nam je divno. S nama su se takmičili vrtići iz Srbije, a samo naš je bio iz Banjaluke. U završnoj priredbi smo pokazati kako dobro igramo folklor - rekla je Jankovićeva.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović istakla je da ima oko 700 predškolske djece koja se ove godine opraštaju od vrtića.

- Posljednja grupa vrtića nastupiće danas u Dječijem pozorištu RS u 18 časova. Ovo je inače trodnevna manifestacija koju Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizuje dugi niz godina - rekla je Kurtinovićeva.

Kinez igrao užičko kolo

U mnoštvu mališana koji su na sceni Dječijeg pozorišta pokazali umijeće u igri i pjesmi, posebnu pažnju izazvao je dječak iz Kine, koji pohađa vrtić "Dora".

Iako ne govori najbolje srpski jezik, ovaj mališan obučen u srpsku narodnu nošnju pokazao je zavidno umijeće u igranju užičkog kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana