Igralište i rekreativnu zonu gradi m:tel

Vesna Popović
Igralište i rekreativnu zonu gradi m:tel

Banjaluka - Kompanija "m:tel" izgradiće na zelenoj površini u krugu Vodenog parka "Akvana" novo dječje igralište i rekreativni centar koji će sadržavati teretanu na otvorenom i trim-staze.

U pitanju je najveća pojedinačna donacija u okviru projekta koji grad sprovodi u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama sa ciljem da u Banjaluci bude izgrađeno što više novih prostora za igru najmlađih.

Gradonačelnik Igor Radojičić i generalni direktor kompanije "m:tel" Marko Lopičić juče su potpisali ugovor o donaciji odnosno izgradnji ovih sadržaja.

- Radi se o najvećem projektu do sada. Za razliku od ranijih slučajeva, ovaj put neće biti izgrađeno samo igralište, već i sportsko-rekreativni sadržaji - rekao je Radojičić.

Dodao je da će oni biti napravljeni u krugu "Akvane" na zelenoj površini na kojoj su održavani koncerti.

- Iako se prostor nalazi u okviru vodenog parka, građani će imati slobodan pristup ovim sadržajima, a ulaz će biti od dvorane "Borik" - naglasio je Radojičić i najavio da će u petak biti potpisan ugovor o još jednoj donaciji za izgradnju igrališta.

Marko Lopičić je rekao da se "m:tel" sa zadovoljstvom odazvao akciji, jer je u pitanju stvaranje trajne vrijednosti za djecu i građane Banjaluke.

- Na igrališta će biti postavljeno 11 savremenih rekvizita za igru mališana. Mislili smo i na odrasle pa će biti izgrađena i trim-staza, kao i rekreativni centar. Izgradnja počinje odmah i nadam se da ćemo u septembru moći predati gradu ovaj prostor na upotrebu - naveo je Lopičić.

Iako se radi o najvećoj do sada donaciji jedne kompanije, Lopičić nije želio da kaže o kojoj je sumi riječ.

- Od licitiranja sa sumama važnije je ono što grad dobija, a to je mjesto za igru, odmor i rekreaciju - rekao je Lopičić.

Govoreći o aktuelnim temama u radu gradske administracije Radojičić je rekao da je nedavno usvojen novi grb te da će za njegovu implementaciju i zamjenu na svim mjestima trebati od dva do tri mjeseca. Takođe je naglasio da je jedan od prioriteta povećanje broja vrtića i njihovih kapaciteta.

- Jedan veliki vrtić bi trebalo da bude na Kupusištu i četiri manja u poslovnim prostorima u vlasništvu grada koji bi trebalo da budu renovirani. Nije realno očekivati smanjenje cijene boravka djece u obdaništima. Ne postoji pravni osnov po kome bi grad mogao subvencionisati boravak djece u privatnim vrtićima - dodao je Radojičić.

Dodao je da će Centrom za socijalni rad upravljati trenutni pomoćnik direktora Dalila Bojić-Rold dok ne bude sproveden konkurs i izabran novi direktor.

Trafo-stanica

Igor Radojičić prisustvovao je juče i puštanju u rad trafo-stanice u Rekavicama, kojom je omogućeno stabilno snabdijevanje električnom energijom više od 40 domaćinstava.

- Postoji mogućnost za priključenje novih, jer se u ovom kraju trenutno gradi i određen broj kuća i vikendica - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana