Igračke i odjeća uljepšali praznike

Vesna Popović
Igračke i odjeća uljepšali praznike

Banjaluka - Nove igračke, računari, odjeća, obuća, posteljina i kuhinjska oprema obradovali su štićenike i radnike Dječijeg doma "Rada Vranješević”, a ovu donaciju, vrijednu 20.000 dolara, juče je uručila princeza Katarina Karađorđević.

Princeza Katarina, koja je boravila u Banjaluci povodom proslave Dana Republike Srpske, objasnila je da je ovu pomoć prikupila humanitarna organizacija "Lajflajn" iz Čikaga čiji je ona pokrovitelj.

- Drago mi je da moja fondacija i ja možemo da pomognemo ovim divnim ljudima koji se brinu o deci, a i da mališanima barem malo ulepšamo praznike. Želimo još više da pomažemo - rekla je princeza Katarina.

Istakla je da ona i njen suprug, princ Aleksandar Karađorđević, mnogo misle na građane i djecu Srpske, te da Drina ne predstavlja nikakvu granicu između srpskog naroda.

- Drago mi je što sam imala priliku da ugostim decu iz ovog doma pre nekoliko dana u Belom dvoru. Postala je tradicija da nas posećuju za Božić, a očekujem ih i za Vaskrs - rekla je princeza Katarina.

Najmlađi štićenici Doma odmah po dolasku princeze okupirali su njenu pažnju.

Dok je dijelila poklon pakete sa odjećom, najmlađi su joj pjevali pjesmice, a stariji ljubazno, ali stidljivo zahvaljivali.

Štićenik Doma Cvijan Simić zahvalio je za darove.

- Nije prvi put da princeza posjećuje našu kuću i donosi darove. Ona je naš dugogodišnji prijatelj i samo joj mogu reći veliko hvala - priča Cvijan.

Na darovima je zahvalila i Aleksandra Škorić koja je pozvala princezu Katarinu da ih ponovo posjeti.

- Prije nekoliko dana bila sam u posjeti Belom dvoru u Beogradu, gdje su nas lijepo dočekali - kazala je Aleksandra.

Direktor Dječijeg doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut rekao je da su pokloni kraljevske porodice postali tradicija.

- Ovom donacijom djeci je obezbijeđena garderoba za zimu, kao i suđe i oprema za kuhinju. Dobili smo i novi valjak za vešeraj koji nam je bio neophodan, jer je naš bio star 30 godina - objasnio je Kajkut.

Princeza Katarina je obišla i jaslice, a u znak zahvalnosti direktor Doma joj je uručio zahvalnicu i kutiju koju su ukrasili štićenici.

Donacije

Princeza Katarina posjetila je i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje je djeci podijelila igračke. Bila je i u Sigurnoj kući "Udružene žene" gdje je uručila posteljinu, igračke i kuhinjsku opremu, a ova donacija olakšaće život ženama i djeci koji su u ovoj ustanovi pronašli utočište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana