„Igra bez granica“ na plaži Abacija u Banjaluci

Vesna Popović
„Igra bez granica“ na plaži Abacija u Banjaluci

Banjaluka - U igri bez granica na novim ljuljaškama, penjalicama te klackalicama od petka mogu da uživaju mališani Obilićeva koji su dobili novo igralište na plaži Abacija kod Zelenog mosta.

Novi kutak za djecu nosi naziv „Igra bez granica“ i poklon je Unikredit banke a koliko je on obradovao najmlađe najbolje pokazuje i činjenica da ni hladno vrijeme nije spriječilo brojne mališane da isprobaju nove sprave za igru.

Igralište površine 2.280 kvadratnih metara svečano su otvorili gradonačelnik Igor Radojičić i direktor Unikredit banke Gordan Pehar.

- Unikredit banka je partner grada i učestvovala je u više akcija i projekata. Vodili su konzorcijum koji je radio na restrukturisnju gradskog duga, a takođe su jedan od sponzora predstojećih novogodišnjih praznika u gradu - kazao je Radojičić.

Kazao je da je ovo igralište napravljeno na plaži Abacija, mjestu na kojim tradicinalno Banjalučani borave  u velikom broju a pogotovo ljeti.

- Vjerujem da će prvo djeca, a zatim i njihovi roditelji biti veoma zadovoljni - rekao je Radojičić i dodao da će i u idućoj godini biti nastavljena akcija gradnje igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama.

Direktor Unikredit banke Gordan Pehar rekao je da su nakon mjesec dana radova djeca konačno dobila novi prostor namijenjen samo njima.

- Omogućili smo mališanima sa različitim potrebama da imaju jednak pristup igralištu i na taj način, poštujući visoke standarde inkluzivnosti, osigurali bezgranično zadovoljstvo i igru na ovom prostoru - naglasio je Pehar.

Unikredit banka je u ovaj projekat uložila više od  50.000 KM. Među oduševljenim mališanima koji su se rastrčali po novom igralištu bila je i petogodišnja djevojčica koja se predstavila kao Lara.

- Srećna sam što smo dobili pravi kutak za igru. Ovdje su moje omiljene sprave penjalica i ljuljaški. Sa drugovima iz vrtića stalno idemo na igralište a ovdje ću redovno da dolazim sa mamom ili tatom - kazala je Lara.

Igralište je namijenjeno za djecu od dvije do 12 godina i sadrži sprave koje služe za razvijanje snage, fleksibilnosti i motorike, savladavanja straha od visine a koje istovremeno pružaju zabavu i rekreaciju. Pojedine sprave za igru prilagođene su djeci sa posebnim potrebama.

Poklon

Prilikom otvaranja igrališta direktor Unikredit banke Gordan Pehar uručio je i donaciju od 1.000 KM za opremanje vrtića „Marija Mažar“. U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje su zahvalni  na poklonu.

- Novac će biti utrošen za nabavku svega što je vrtiću  najpotrebnije a sa osobljem ćemo da vidimo šta je to - kazali su Centru za predškolsoko vaspitanje i obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana