Arseniću peta titula za najljepšu “lastu”

Katarina Šaponja
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA - Igor Arsenić izveo je najljepšu “banjalučku lastu”, a skokovima sa Gradskog mosta počelo je još jedno izdanje manifestacije “Ljeto na Vrbasu”.

Od ukupno 20 takmičara, po ocjeni žirija, najljepšu “banjalučku lastu” izveo je Arsenić iz Banjaluke kojem je ovo već peta titula po redu.

Prema riječima pobjednika, ovo je titula koja mu mnogo znači, a osvaja je ponosno po peti put.

- Za mene je ovo peta titula i moram da kažem da mi ovo mnogo znači, jer je ovo naša porodična tradicija koju čuvamo već dugi niz godina. Želim da zahvalim Turističkoj organizaciji grada Banjaluka na samoj organizaciji, jer ovo je jedna duga tradicija, 71 godina nije malo - rekao je Arsenić.

Dodao je da “banjalučka lasta” treba da dobije status simbola grada, te da imaju ideju da na Gradskom mostu naprave statuu laste.

- Klub skakača “Banjalučka lasta” i ostali klubovi u BiH iskazali su jedinstvo te će naredne godine napraviti savez skokova u vodu čiji je krajnji cilj da uđu u Olimpijski komitet - rekao je Dino Bajrić, koji je zauzeo drugo mjesto.

Treće mjesto osvojio je Dušan Aleksić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković zadovoljan je, kako je rekao, što su prva gradska administracija koja je Banjaluku dovela ka Kastelu, koji je sada konačno osvijetljen, a imaće i nove staze za šetnju.

- Ovog ljeta Banjaluka će imati najveću posjećenost. Drago mi je zbog ove manifestacije koju zajedno organizuju grad i Turistička organizacija. Ovim putem čestitam pobjedniku - rekao je Stanivuković.

Zahvalivši svim skakačima na učešću, Stanivuković je iskoristio priliku i da čestita Igoru Arseniću na zasluženoj pobjedi.

- Čestitam našem Igoru Arseniću na zasluženoj pobjedi i želim mu mnogo sreće i ličnog uspjeha - rekao je Stanivuković.

Direktorica Turističke organizacije Banjaluka Dragana Vukliš istakla je da je skokovima sa Gradskog mosta otvorena manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, te dodala da Banjalučane i turiste očekuje još dosta događaja.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković poručio je da Banjaluka već osmu deceniju baštini kulturu održavanja ove manifestacije, te da svi moramo posvetiti pažnju “Ljetu na Vrbasu”, koje je postojalo prije nas, ali će sigurno postojati i u budućnosti.

- Prisustvo brojnih građana potvrda je koliko je ova manifestacija značajna, a u narednih 15 dana uz, bogat program koji je priredila Turistička organizacija grada Banjaluke, uvjeren sam da ćemo svi uživati - kazao je Ninković.

Program

U okviru “Ljeta na Vrbasu” već danas sve Banjalučane očekuje  “Bioskop na otvorenom”, na platou ispred tvrđave Kastel u 21 čas.

Osim toga ovogodišnji program donosi i “Banjaluka Summer Trail”, “Ples pod zvijezdama”, trke dajak čamaca i još mnoštvo zanimljivih dešavanja u kojima će posjetioci moći uživati sve do 30. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana