Igor Radojičić obišao Poslovnu zonu Ramići: Ciljevi investicije i nova radna mjesta

Vesna Popović
Igor Radojičić obišao Poslovnu zonu Ramići: Ciljevi investicije i nova radna mjesta

Banjaluka - Grad će ove godine uložiti dodatnih 700.000 KM za poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići sa ciljem da se dovede što više investitora u realnom sektoru kako bismo obezbijedili nova radna mjesta.

Izjavio je to juče gradonačelnik Igor Radojičić poslije obilaska poslovne zone u koju je grad uložio dva miliona KM.

- Skupština grada razmatraće 15. marta program ulaganja kojim je predviđeno 700.000 KM za nastavak infrastrukturnih radova. Ukoliko uspješno završimo razgovore sa inostranim partnerima, ove godine bismo mogli da kompletiramo komunalnu infrastrukturu na ovom prostoru i da sve poslovne parcele budu dostupne - kazao je Radojičić.

Dodao je da u drugom kvartalu ove godine planiraju da ponude na prodaju nove placeve ili objekte u ovoj zoni.

- Plan je da se osim ove industrijske zone radi i na procjeni lokacija i razvoju drugih zona. Već je identifikovano desetak lokacija, kao potencijalna mjesta za buduće industrijske zone - naglasio je Radojičić.

Šef Odsjeka za odnose sa investitorima u Poslovnoj zoni Ramići Verica Kunić rekla je da je u ovoj zoni do sada  prodato 11 parcela koje je kupilo deset investitora.

- Trenutno su aktivna četiri gradilišta poslovnih objekata - navela je Kunićeva.

Radojičić je juče posjetio i mještane Ložioničke ulice, u kojoj je grad krajem prošle godine, zbog ekoloških problema, zabranio "Željeznicama RS" rad sa rudom boksita na odlagalištu u ovoj ulici.

- Zahtjev građana je da im se obezbijede normalni uslovi za život i poštovanje zakona. Problem su količine boksita koje su preostale na tlu i potrebno je razgovarati sa ŽRS u vezi za otklanjanjem tih posljedica - kazao je Radojičić.

Naglasio je da je Ložionička ulica poruka svima da je sadašnja gradska administracija ozbiljna i da će da istraje do kraja u rješavanju problema.

- Ovih dana bi trebalo riješiti još dva problema u gradu koja se već dugo vuku i na koja se građani žale - rekao je Radojičić.

Nije želio precizirati o čemu je riječ ali je dodao da kada je riječ o građevinskoj i inspekcijskoj oblasti mora se uvesti red te da ima pritisaka i dosta problema sa lobijima od mazuta do građevine.

Stanovnica Ložioničke ulice Kornela Vuković rekla je da se mještani godinama bore za normalan život.

- Otkako je obustavljen rad sa rudom kvalitet života se poboljšao ali ostale su velike količine crvene prašine i naslage boksita na mjestima gdje se ruda ranije pretovarivala. To mora da se očisti - kazala je Vukovićeva.

Željeznice

Direktor saobraćajne sekcije Željeznica RS u Banjaluci Sretko Tubak rekao je da se ovo preduzeće nikada nije bavilo deponovanjem boksita već samo pretovarom za šta kako kaže ima dozvolu.

- Ovaj problem dobiće sudski epilog i vidjećemo kakva će biti konačna odluka. ŽRS je uvijek imala namjeru da uredi prostor za pretovar rude ali pitanje je bilo kada ćemo biti u mogućnosti da obezbijedimo sredstava - kazao je Tubak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana