Igor Radojičić o gradskoj kasi: Nacrt budžeta biće znatno izmijenjen

Srna
Igor Radojičić o gradskoj kasi: Nacrt budžeta biće znatno izmijenjen

Banjaluka - Nacrt budžeta za 2017. godinu od 128,48 miliona KM pretrpjeće znatne promjene do forme prijedloga, jer je koncipiran prema zahtjevima budžetskih korisnika i ne odražava neke nove politike.

Izjavio je to gradonačelnik Igor Radojičić poslije sastanka proširenog kolegijuma Gradske uprave proteklog vikenda na Mrakovici.

- Poštovali smo potrebu da nacrt ide u dva čitanja i zato je upućen već sada. Ako uspijemo restrukturirati dug, onda bi on znatnije bio promijenjen, a ako ne, onda onog momenta kada završimo restrukturiranje duga imaćemo rebalans budžeta - rekao je Radojičić.

Dodao je da je budžet okvirno manji nego prethodni, jer su isključeni kratkoročno zaduženje i suficit iz prethodne godine.

- On je, naravno, nedovoljan, ali se ne mogu sve stvari rješavati iz budžeta. Imaćemo mnogo stvari koje ćemo pokušati da riješimo i mimo budžeta, dogovorom sa drugim subjektima, sponzorstvima, investicijama Vlade RS, međunarodnim fondovima. Logika da se sve mora riješiti iz budžeta neće nas nigdje odvesti - naveo je Radojičić.
Prema njegovim riječima, budžet bi trebalo da, kroz podsticajnu komponentu, pomogne da se grad razvija.

Sastanak je bio posvećen strateškom planiranju, novoj unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave i rješavanju strateških zadataka u narednom periodu - od banjalučke "Toplane" i komunalnih pitanja preko snabdijevanja vodom do potreba školskog sistema, turizma i ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana