I u najluđoj noći na usluzi građanima

Danijel Stokanić
I u najluđoj noći na usluzi građanima

Banjaluka - Ljekari, pekari, apotekari, policajci, vatrogasci, taksisti, vozači autobusa, kao i radnici u dragstorima i na benzinskim pumpama tokom novogodišnjih praznika biće na usluzi građanima 24 časa.

Za dio vozača gradskih autobusa najluđa noć će biti radna. Tako će korisnici javnog prevoza 31. decembra i 1. januara na linijama broj jedan, tri, šest, osam, 13A, 13P, 13B, 14 imati besplatnu vožnju.

Tržni centri će sutra raditi do 20 časova, a dok dan kasnije, odnosno u petak, 1. januara, neće raditi. Drugog dana nove godine oni će biti na usluzi kupcima do 16 časova.

Osim dragstora, 1. januara neće raditi ni mesnice ni prodavnice mješovite robe, dok će im dan poslije radno vrijeme biti od osam do 13 časova.

Ugostiteljski objekti na području grada do 14. januara 2016. godine mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme. Za sve neograničeno radno vrijeme biće prvog, drugog, sedmog i 14. januara 2016. godine. Restorani i kafane radnim danima moći će raditi do jedan, a petkom i subotom do dva časa iza ponoći, noćni klubovi od 19 do četiri, petkom i subotom do pet, a svadbeni saloni do četiri časa iza ponoći.

Taksisti za vrijeme prazničnih dana radiće smanjenim kapacitetom, a cijena njihovih usluga biće nepromijenjena.

Kako su objasnili u Domu zdravlja, dežurni timovi Službe porodične medicine za vrijeme praznika radiće u dvije smjene, od sedam do 20 časova, na Poliklinici i u Platonovoj ulici.

- Služba hitne medicinske pomoći građanima će biti na raspolaganju kao i do sada 24 časa. Stomatološka ambulanta biće na raspolaganju građanima 24 časa, dok će specijalističke pedijatrijske ambulante raditi od sedam do 14 časova u Poliklinici - rekla je portparol Doma zdravlja Dijana Ožegović.

Za vrijeme praznika dežurna je apoteka "1. maj" u ulici Milana Tepića. U policiji ističu da će za predstojeće praznike pojačati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi spriječili izvršenje krivičnih djela i saobraćajnih nesreća.

- Vozači se upozoravaju da za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola - rekli su u policiji.

U Gradskoj upravi ističu da će radno vrijeme Prijemne kancelarije i Uslužnog centra Borik sutra biti od osam do 17 časova.

- Nećemo raditi za Novu godinu 1. i 2. januara. Prvi radni dan je 4. januar 2016. godine - poručili su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je, inače, zakonom precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Redukovani polasci

Za predstojeće praznike biće redukovani polasci i kad je u pitanju gradski i prigradski saobraćaj. Naime, autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja za vrijeme praznika saobraćaće po prazničnom režimu. Takođe, u vrijeme praznika i broj polazaka autobusa za međunarodne i međugradske linije biće sveden na minimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana