I nebo plakalo na đačkom rastanku

Jasmina Perišić
I nebo plakalo na đačkom rastanku

Banjaluka - S maturom smo položili ispit zrelosti. Osjećanja su pomiješana jer koliko god da smo srećni zbog završetka školovanja nedostajaće nam druženje sa drugarima. Čitav dan kiša pada kao i da nebo plače zbog našeg rastanka!

Ovim riječima su maturanti Poljoprivredne škole i Srednjoškolskog centra "Gaudeamus" opisali veče za nezaborav.

Svršeni srednjoškolci okupili su se u četvrtak naveče na Trgu Krajine da bi defilovali centrom grada. Kranja tačka  bio je hotel "Bosne", gdje su uz igru i pjesmu do ranih jutarnjih časova proslavljali  maturu.

Trubači su i ovoga puta u stopu pratili maturante i dovodili atmosferu do usijanja.

- Ovo je dan koji smo čekali čitav život, zašto bi nam  kiša bilo šta pokvarili. Neka pada, mi smo srećni. Matura se pamti i prepričava cijelog života - rekla je maturantkinja Poljoprivredne škole Jovana Đukić.

Dodaje da je zbog maturske večeri prvi put obukla dugu  svečanu  haljinu.

- Jako je čudan osjećaj. Prvi put sam sebe vidjela u ovako elegantnom izdanju. Srednju školu ću pamtiti samo po lijepim stvarima a najljepša je prijateljstvo sa drugarima iz razreda. Mnogo će mi nedostajati - kazala je Đukićeva.

Kaže da nije sigurna da li će upisati fakultet ili život nastaviti u nekoj drugoj zemlji.

Iako ih je bilo samo 14 i maturanti srednjoškolskog centra "Gaudeamus", su blistali.

Poslovno pravni tehničar Ekonomske škole u ovom srednjoškolskom centru, Jovana Tanasić sebe u budućnosti vidi kao glumicu ili novinarku.

- Neko od ta dva zanimanja ću odabrati, kada se budem upisivala na fakultet. Iz škole ću ponijeti lijepe uspomene na drugare, ekskurziju i divnog razrednika Predraga Savića - kazala je Tanasićeva.

Profesor srpskog jezika i književnosti, u Poljoprivrednoj školi, Vesna Đurašinović kazala je da je ponosna na svoj razred četvrti jedan ali na sve ostale maturante.

- Želim im sve najbolje u životu i daljem školovanju - rekla je Đurašinovićeva.

Roditelji

Ponosni na svoje maturante bili su i roditelji koji su došli da ih isprate i aparatom zabilježe krunu njihovog školovanja.

- Ovo je treći sin koji je maturirao i mojoj sreći nema kraja. To je najveća radost koju jedna majka može da osjeti - rekla je majka Mladena Kićanovića, Gospova.

Dodala je da je njen sin završio smjer veterinarskog tehničara i planira da upiše studije veterine u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana