Humanitarna akcija "Od Banjaluke s ljubavlju" i tokom jula

Srna
Humanitarna akcija "Od Banjaluke s ljubavlju" i tokom jula

BANjALUKA- U okviru akcije "Od Banjaluke s ljubavlju" ljudi dobre volje i tokom jula mogu da pozovu humanitarni broj 1414 i doniraju jednu KM za prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa poteškoćama u razvoju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke Milada Šukalo rekla je da su svi koji su uključeni u ovaj projekat u konstantnoj komunikaciji sa roditeljima koji su dio raznih udruženja građana i inicijativa.

"Kroz razgovor s njima prepoznali smo različite probleme s kojima se suočavaju roditelji, problemi sa kojima mi treba da se bavimo. Prvi se odnosi na uslugu `predah` jer veliki broj roditelja, veoma često oni koji su samohrani, ne mogu da odu, na primjer, na operaciju jer nemaju gdje da ostave dijete", rekla je Šukalo.

Ona je navela da je jedan od problema koji je potrebno riješiti i trajni smještaj.

"Najveći izazov i problem koji želimo dugoročno da riješimo jeste trajni smještaj. Kada razgovarate sa ovim porodicama njihov najveći strah je šta će biti sa njihovim djetetom kada njih više ne bude", rekla je Šukalo.

Pozivom na humanitarni broj 1414 donira se jedna KM za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa poteškoćama u razvoju.

Iz Gradske uprave pozivaju sve ustanove, institucije i pojedince da se pridruže ovoj humanoj akciji kako bi udruženim snagama došli do zajedničkog cilja.

Ovu humanitarnu akciju pokrenuo je 1. marta grad Banjaluka na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana