Humanitarac Duško Tadić uspješno privodi kraju prazničnu akciju: Nadomak cilja od 1.500 paketića

Maja Stanojević
Humanitarac Duško Tadić uspješno privodi kraju prazničnu akciju: Nadomak cilja od 1.500 paketića

BANjALUKA - Najmanje 1.500 mališana iz socijalno ugroženih porodica dobiće ove godine paketiće za nikoljdanske i novogodišnje praznike, u akciji koju već tradicionalno organizuje banjalučki atletičar i humanitarac Duško Tadić.

Njegov cilj je da ove godine obezbjedi 1.500 paketića a prema posljednjim informacijama taj broj će uskoro biti premašen.

- Podijelili smo paketiće Udruženju “Mozaik prijateljstva”, Centru za socijalni rad, Servis centru “Dajte nam šansu - Zvjezdice” i dijelu porodica kojima su namijenjeni - napisao je Tadić na “Fejsbuk” profilu.

Dodao je da će podjela paketića biti nastavljena kako bi mališani na vrijeme dobili slatka iznenađenja te da očekuje da će u narednih nekoliko dana postići zacrtani cilj.

- S obzirom na to da smo već prikupili više od 1.300 paketića, nadamo se da ćemo do praznika skupiti oko 2.000 paketića jer je akcija u punom jeku - rekao je Tadić i dodao da već traže udruženja i porodice u drugim gradovima kojima će uručiti ostatak poklona.

Kako je naglasio, darovi su namijenjeni djeci iz socijalno ugroženih porodica, mališanima sa invaliditetom te djeci osoba s invaliditetom.

- Paketiće ćemo podijeliti raznim udruženjima ili porodicama lično, a oni će ih uručiti mališanima. Ideja je da te paketiće dobiju roditelji, kako bi obradovali svoje najmlađe za praznike - objasnio je Tadić.

Dodao je da je ova akcija prikupljanja pokrenuta 8. novembra, nešto ranije nego prethodnih godina zbog pandemije virusa korona.

- Darove smo prikupljali na razne načine. Dio smo obezbijedili tokom organizaciju trke za paketiće u sklopu “Banjalučke trkačke lige”, u čemu su nas podržale i “Pošte Srpske”, te uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija - naveo je Tadić.

Između ostalih, izrazio je zahvalnost poznatom vozaču automobilskih trka Borisu Miljeviću, koji je porijeklom iz Banjaluke te Rukometnom klubu Borac ali i mnogim društveno odgovornim kompanijama pomoću čijih donacija se akcija uspješno privodi kraju.

- Podjela paketića biće nastavljena i nakon novogodišnjih praznika - kazao je Tadić.

 Plastika

Duško Tadić tokom čitave godine prikuplja plastične flaše i čepove, od čije reciklaže će biti obezbijeđen novac za nove paketiće.

- Riječ je o akciji koja će trajati čitave naredne godine. Jedan od ciljeva ove akcije je i podizanje ekološke svijesti, kako bi sugrađani uvidjeli korist od recikliranja plastičnog otpada - objasnio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana