Hokej na ledu nova atrakcija za mališane

 Miloš Vasiljević
Hokej na ledu nova atrakcija za mališane

BANjALUKA - Postavljanje klizališta počelo je juče na Trgu Krajine kako bi organizatori 1. decembra spremno dočekali “Zimzobal”, a hladno vrijeme, uz prazničnu atmosferu i potpun zimski ambijent zagrijaće srca mališana novim igrama, kao što je hokej na ledu.

Krajiška ljepotica sve je popularnija i u zimskim danima, a klizalište je dalo dodatnu notu novogodišnjim čarima. Uz to, mnogo mališana stalo je na klizaljke i naučilo pravilno klizati.

Iz Gradske uprave istakli su za “Glas Srpske” da je u okviru “Zimzobala” počelo postavljanje klizališta, te da je sve realizovano u sklopu javnog poziva koji je raspisala Gradska razvojna agencija, tako da grad za potrebe klizališta nije izdvajao novac.

- Kada je riječ o klizalištu, ove godine, baš kao i prethodnih, biće organizovano, između ostalog, besplatno klizanje za najbolje učenike osnovnih škola dok budu na raspustu, kao i za određene ciljne grupe - rekli su iz Gradske uprave.

Trener Škole sporta “Kasper” Filip Babić kazao je za “Glas” da su ove godine predviđene inovacije kako bi bio upotpunjen sadržaj, ali i uljepšani praznici, a klizalište i led pravo su mjesto za tako nešto. Cilj je da, osim obogaćivanja turističke ponude, što više mladih nauči pravilno da kliže uz zimsku idilu u samom centru grada.

- Plan je da se naprave igre bez granica na ledu. Djeca će moći pokazati svoje sposobnosti na klizaljkama. Biće tu hokej na ledu, brzo klizanje, štafetne igre, gdje će djeca sve elemente sportova moći da pokažu na klizaljkama - rekao je Babić.

On dodaje da svake godine raste popularnost klizanja  u najvećem gradu Srpske.

- Ovo je već sedma-osma godina da ćemo upriličiti školu klizanja. Prvobitno je bilo od 50 do 100 klizača, a sada je to potpuno drugačije, jer naši učenici i polaznici klizaju sa velikom radošću, ali i nestrpljenjem, kada se završi sezona, jedva čekaju iduću - rekao je Babić.

Prema njegovim riječima, kreće se od učenja obuvanja klizaljki, kretanja po ledu, pada, te tehnike ustajanja. Babić je zadovoljan dosadašnjim brojem polaznika, koji se sada odlično snalaze na ledu. Istakao je da na samom početku očekuju dobru posjetu i veliko interesovanje, posebno vikendom.

- Već 3. decembra (subota) očekujemo razdraganost djece i puno klizalište. Još je školska godina, tako da će za vrijeme decembra škola klizanja raditi vikendom, a u januaru i radnim danima - kazao je Babić.

Polaznici

Filip Babić dodaje da polaznici škole klizanja nisu samo djeca nego i njihovi roditelji koji do sada nisu imali priliku da nauče prve korake na klizaljkama.

- U školi klizanja su polaznici predškolskog i ranog školskog uzrasta. Uvijek ih neko dovodi na treninge, najčešće roditelji, pa i oni često izraze želju da se kroz koji trening osamostale i kližu - istakao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana