Hipokratova zakletva pa slavlje FOTO

Danijela Stokanić
Hipokratova zakletva pa slavlje FOTO

Banjaluka - Maturanti Medicinske škole su u svečanoj sali hotela “Bosna” položili Hipokratovu zakletvu, a potom kraj srednjoškolskog obrazovanja obilježili velikim slavljem.

Obučeni u raskošne toalete i elegantna odijela okupili su se u ponedjeljak uveče na Trgu Krajine i Parku “Petar Kočić”. Banjalučka mladost i ljepota prodefilovala je centrom grada pokazavši da su položili ispit zrelosti. Bilo je igre i pjesme, ali i suza jer će svima nedostajati, kako kažu, jedan od najljepših perioda života.

- Ovo je naše vatreno krštenje, prekretnica u životu. Sada smo ljudi i svako će krenuti svojim putem, ali prijateljstva iz klupa ostaće zauvijek. Ne kaže se džaba: “Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”. Zakoračili smo u svijet odraslih i čekaju nas ozbiljne obaveze, ali je bitno da smo stekli znanje i napravili dobru podlogu u školi - kazala je Đurđina Berak, koja planira da upiše Višu medicinsku školu u Prijedoru.

Slično se osjećala i njena školska drugarica Ljiljana Cvijetić, koja je blistala u bijeloj haljini.

- Izborom boje i modela haljine ostala sam vjerna bijelom mantilu. Iskreno, još ne vjerujem da sam završila srednju školu. Međutim, kad sve ovo prođe, biće mi teško i školski dani će mi jako nedostajati - rekla je Cvijetićeva.

Vidno uzbuđene i dobro raspoložene maturantkinje Dijana Dević i Nikolina Malbašić nestrpljivo su čekale da proslava mature u hotelu otpočne.

- Uvijek ćemo se rado sjećati školskih dana i naših nestašluka, posebno ekskurzije i prvih zajedničkih izlazaka u diskoteku - ispričale su drugarice.

U svijet odraslih zajedno sa ostalim maturantima ušao je i Srđan Krejić, koji je rekao da je za njega bilo važno, prije svega, druženje.

- Profesori, hvala vam na znanju koje ste nam prenijeli, a vama, drugari, sve najbolje u daljem školovanju i radu - poručio je Krejić.

Ni roditeljima, rodbini i prijateljima koji su došli da isprate maturante na proslavu nije bilo svejedno. Ponekima su zaiskrile suze u očima.

- Ponosna sam i srećna kao i svaka majka koja je dočekala ovaj dan - kazala je majka Ljubica Berak.

Svečano

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić rekao je da je proslava mature prošla u najboljem redu.

- Zaista je bilo lijepo i svečano u sali hotela “Bosna” gdje je 247 naših učenika uz igru i pjesmu slavilo maturu do duboko u noć - istakao je Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana