Herojski čin banjalučkih policajaca

ATV
Herojski čin banjalučkih policajaca

Policija je još jednom pokazala herojstvo na djelu. Ovaj put pripadnici stanice za intervencije PU Banjaluka. Dobili su prijavu da je nakon nasilja u porodici, žena istrčala iz stana, prijeteći da će skočiti sa mosta. Odmah su krenuli da je traže i spriječe ono najgore. Zatekli su je na mostu „Venecija“. Brojni građani su se već okupili i pokušavali da je urazume. Ipak, policija je to i uspjela da uradi.

- Vidjeli smo okupljene građane. Lice koje je bilo rastreseno i histerično, je počelo još više da vrišti, da se baca, ponovo je krenula preko ograde, prebacila je nogu preko ograde, zatim smo je bez razmišljanja uhvatili za noge o ruke i uspjeli da je otrgnemo od ograde i da je vratimo na bezbjedno - priča Srđan Pejić, policajac.

Sve je, kažu policajci, trajalo 10-ak minuta, ali činilo se kao vječnost. Sama potraga za ženom trajala je oko sat vremena, svima je laknulo kada su je našli, a posebno kada su je sklonili na bezbjedno. 

- Naša reakcija bila je brza, odmah smo istrčali iz vozila, uputili se prema gospođi, da je spasimo, uhvatili smo je za noge i ruke i povukli na sigurnu podlogu. Nismo razmišljali o posljedicama, samo nam je bilo bitno da spasimo život, da bude živa i zdrava - priča Draže Kajtez, policajac, prenosi ATV. 

Na sebe nisu mislili. Adrenalin ih je, kažu, nosio i osjećaj da treba da postupe baš onako kako njihova profesija nalaže. 

- Mi kada smo krenuli, nismo razmišljali, poskidali smo opasače, bili smo spremni skočiti u Vrbas kako bismo spasili mlad život. Ovo jeste za mene pravi policijski posao, a i mimo toga, ovo je dužnost svakog normalnog čovjeka da pomogne drugom u nevolji - naglašava Nikola Stanojević, policajac.

- Strah u tim momentima postoji, odreagovali smo najbolje što smo mogli, ostaju razmišljanja da se moglo desiti nešto loše. Drago mi je što u takvom svjetlu predstavljamo naš posao i zato smo ovdje i radimo kao policajci - jasna je Nikola Kovačević, policajac.

Zahvaljujući ovom herojskom činu policije ali i građanima koji su pritekli u pomoć, izbjegnuta je tragedija.

Ženu je odvezla Hitna, ukazana joj je pomoć i u dobrom je stanju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana