GU Banjaluka: Tamo gdje nema vode, stiže u cisternama

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Uredno vodosnabdijevanje ima oko 97 odsto područja grada Banjaluka, dok se u mjesne zajednice gdje je to potrebno voda redovno isporučuje u cisternama, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Predstavnici Gradske uprave danas su obišli mjesnu zajednicu Donja Kola i dostavili dodatne cisterne vode za njihove potrebe jer mještani imaju problema sa vodosnabdijevanjem.

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da se za Donja Kola u saradnji sa preduzećem "Vodovod" isporučuju dovoljne količine vode, i to 400 litara dnevno po domaćinstvu.

On je istakao da 30 domaćinstava Donjih Kola ima problem sa vodosnabdijevanjem i da će predstavnici grada i "Vodovoda" raditi da se riješi taj problem.

"Tri odsto stanovnika suočavaju se sa problemom urednog vodosnabdijevanja zbog 50 neodgovornih pojedinaca koji nesavjesno koriste vodu", rekao je Kresojević.

On je dodao da su dobili prijedlog predsjednika savjeta mjesnih zajednica Donja Piskavica i Donja Kola, koji će dati na razmatranje drugim političkim partijama, a tiče se korekcije cijene za prekomjernu potrošnju vode – veću od 24 kubika mjesečno.

Direktor "Vodovoda" Predrag Duduković rekao je da problem nelegalne potrošnje vode nemaju u gradu već u seoskim područjima i da razmatraju da formiraju određeno odjeljenje koje će se baviti isključivo problemom nelegalne potrošnje.

Duduković je istakao da će u skladu s tim "Vodovod" raditi na otkrivanju nelegalnih priključaka jer su primili nekoliko prijava građana u vezi sa problemom nelegalne potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana