Grmuša: Smanjenjenjem taksi stimulisati preduzetništvo

Srna

BANjALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) predložila je da na području grada Banjaluka bude smanjena taksa privrednicima, a građanima bude omogućeno da svojim idejama i radom stvore što više profita, od čega će i grad i država imati koristi.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša rekao je na konferenciji za novinare da je planom nove taksene politike ove stranke za Banjaluku, koji je predstavio danas, predviđeno da nominalno poreske stope budu manje, a neke ukinute.
- Kada ima više profita, biće veći i dio od koga država zahvata i u principu biće veći i poreski prihodi iako će nominalno poreske stope biti manje ili ukinute - naveo je Grmuša.

Kada je riječ o komunalnim taksama za isticanje poslovnog imena, Grmuša smatra da poslije registracije privredike neko vrijeme treba osloboditi tih plaćanja, a onda ih smanjiti za 20 odsto od trenutnih iznosa, osim bankama, mikrokreditnim organizacijima i priređivačima igara na sreću.

Grmuša je naglasio da takse za reklamiranje proizvodnih djelatnosti i kreativnih industrija treba da budu smanjene za 70 odsto, a s druge strane za 20 odsto uvećati takse za reklamiranje banaka, mikrokreditnih organizacija i priređivača igara na sreću.
On smatra i da u Srpskoj treba jačati privatni sektor, jer je to najbolja subvencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana